Ova hrana se uspešno bori protiv bora na vašem licu

Uklonite bore

Pored toga što je zdrava i povoljno će uticati na jačanje vašeg imuniteta, ova hrana se uspešno bori protiv bora. Naravno da je nemoguće izbrisati one koje već postoje, ali moguće je ublažiti ih i sprečiti pojavu novih.

Ove namirnice obavezno uvrstite u svakodnevnu ishranu:

LOSOS

Najbolji izbor kad je riba u pitanju. Losos je posebno bogat omega-3 mastima koje su pogodne za zdravlje srca. Ako vam se ukus ne dopada, nemojte odustajati od ribe, već se opredelite za sardine, haringu ili skušu.

BADEMI

Kad je reč o koštunjavom voću, ne možete pogrešiti, ali ipak, badem je mnogima posebno drag upravo zbog svog karakterističnog ukusa. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, koštunjavo voće ima mogućnosz da iznutra „pegla” bore.

JOGURT

Kako sadrži probiotičke bakterije koje pomažu varenju, ova mlečna prerađevina posebno ubrzava metabolizam koji je, kao što znamo povezan sa starenjem. Pored jogurta u svakodnevnu ishranu uvrstite i kefir.

[adsenseyu4]

KINOA

Ova drevna žitarica obiluje vlaknima, ali i manganom, fosforom, gvožđem, selenom i kompleksom vitamina B. Konzumirajte par meseci samo ½ šolje čudesne kinoe i iznenadićete se rezultatima.

ZELENI ČAJ

Iako je piće, a ne hrana, zeleni čaj i te kako zalužuje da se nađe na ovoj listi. Zahvaljujući snažnim antioksidansima, vaše bore će biti manje vidljive, a pored očiglednog efekta podmlađivanja, lako ćete skinuti i par kilograma.

BOROVNICA

Poznato je da je bobičasto voće veoma zdravo, a borovnice su izuzetno bogate antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala, uzročnika starenja i bora.

PROKELJ

Ova zelena riznica zdravlja poaže i jačanju imuniteta, čišćenju organizma i podmlađivanju tela. Iako zbog svog ukusa i nije previše popularan, prokelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima i trebalo bi da ga na svojoj trpezi imate bar jednom u dve nedelje.

(Skandalozno.rs, Stil)

[adsenseyu1]

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.