Ova mediteranska država, okružena sa pet mora, NAJZDRAVIJA je zemlja na svetu

Najzdravija zemlja na svetu

foto-ilustracija: pixabay.com

Ako želite da živite što duže, sve što treba da uradite jeste – da se preselite u Italiju!

Ova mediteranska država okružena sa pet mora označena je kao najzdravija zemlja na svetu po Bloombergovom Globalnom zdravstvenom indeksu od 163 zemlje.

Tako beba rođena u Italiji može da očekuje da će živeti do osamdesetih.

[adsenseyu5]

Iako je Italija među najrazvijenijim zemljama sveta, njen rast stagnira već decenijama, gotovo 40% mladih je nezaposleno, a zemlja ima velike dugove.

Uprkos svemu, Italijani su u znatno boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani ili Britanci, koji u velikom broju pate od visokog krvnog pritiska i holesterola, kao i od psihičkih problema.

Italijanska kuhinja ima veliku zaslugu za dobro zdravlje nacije. Tu je i mediteranska ishrana, bogata povrćem i devičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju.

Pročitajte još i ovo:

Italijanska vlada POKLANJA istorijske zamkove i vile, potpuno BESPLATNO

Na drugom mestu liste najzdravijih zemalja našao se Island, a na trećem Švajcarska, dok se na četvrtom i petom mestu nalaze Singapur i Australija.

[adsenseyu1]

U međuvremenu, 4.500 km južnije, u Sijera Leoneu, prosećno će sada rođeno dete umreti sa 52 godine starosti, piše The Independent, što je čini zemljom najgorom za život prema ovoj listi.

Pročitajte još i ovo:

Pre 500 godina italijanski filozof Mateo Tafuri izrekao je apokaliptično proročanstvo: Dva dana neprestanog snega u Salentu doneće KRAJ SVETA!

Svaka država ocenjena je na temelju očekivanog trajanja života, uzroka smrti i zdravstvenh rizika, poput visokog pritiska, pušenja, neuhranjenosti i pristupa pitkoj vodi.

(Skandalozno.rs, Izvor: stil.kurir.rs/net.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova mediteranska država, okružena sa pet mora, NAJZDRAVIJA je zemlja na svetu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.