Ova RADIO STANICA prva je u svetu koja nudi usluge roditeljima tako što im pomaže pri USPAVLJIVANJU beba

Uspavljivanje

foto-ilustracija: pixabay

Radio stanica “Sleepyhead” iz Hempšira u Engleskoj, prva je u svetu koja nudi usluge roditeljima tako što im pomaže pri uspavljivanju beba.

Oni u svom programu emituju zvuk električne grejalice, fena i drugih uređaja iz domaćinstva koji umirujuće deluju na namlađe.

Program emituju 24 sata dnevno, a uz zvuk grejalice popularni su zvuci talasa i vode u fontani.

[adsenseyu5]

Ideju pokretanja ove radiostanice dobila je voditeljka Sem Oukli koja se mučila da uspava svog sina i ovo otkriće je želela da podeli sa drugim porodicama.

Otkrila je da je njen sin Džordž, koji sada ima 13 godina, prestajao s vrpoljenjem i nakon pet minuta slušanja zvuka nekog uređaja bi zaspao. Zbog toga je Sem sa suprugom snimila jednolične zvukove u domaćinstvu, uključujući usisivač i mašinu za sudove pa su te snimke počeli da prodaju na internetu.

Sada se nada da će njena radioemisija “stvoriti oazu mira u domovima drugih roditelja”.

Profesorka Kejti Hil, stručnjakinja za oblast spavanja pri Dečijoj bolnici u Sauthemptonu, ističe dastalni šum može umiriti bebe nudeći im ugođaj poznatog okruženja i maskirajući druge zvukove koji bi ih eventualno mogli uznemiriti.

Ipak, upozorila je da to ne treba biti uobičajeni način uspavljivanja deteta.

[adsenseyu1]

– Zdravim bebama to ne treba. U svojoj klinici nikada ne bih primenjivala to rešenje bez razumevanja problema, odnosno razloga zbog kojeg beba ne može da spava, jer bi to moglo biti zbog apneje i bezbroj drugih razloga – istakla je.

Ipak, Sleepyhead Radio će narednih nekoliko sedmica emitovati svoj program u okviru probnog perioda na području Portsmuta.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova RADIO STANICA prva je u svetu koja nudi usluge roditeljima tako što im pomaže pri USPAVLJIVANJU beba"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.