Ovo je prirodni IZBELJIVAČ RUBLJA koji možete napraviti kod kuće

Ilustracija

Sigurno će se mnogi složiti kako svi odevni predmeti, ali i peškiri i čaršavi izgledaju najbolje, pa možemo i reći najelegantnije u beloj boji.

Bela boja im daje minimalistički izgled. Nažalost, bele tkanine se vrlo brzo prljaju i s vremenom poprimaju sivi ili žuti ton.

Zato imamo mogućnost da ubacimo belo rublje na pranje s nekim snažnim izbeljivačem i žuti tragovi znoja će nestati.

[adsenseyu5]

Ipak, ova strategija je efikasna, ali tu se javlja problem s kupovnim izbeljivačima koji nisu najsigurniji.

Osim što je izbeljivač otrovan kada se proguta, korišćenje istog prilikom pranja rublja može pogoršati astmu, a smatra se da je pranje s rublja s izbeljivačem čak povezano s rizikom od disajnih bolesti kod dece.

Prirodni izbeljivač rublja koji možete napraviti kod kuće

Srećom, otkrivamo vam potpuno prirodnu zamenu za kupovni izbeljivač, a uz koji će bele stvari ponovno izgledati kao nove. Reč je o soku od limuna. Naime, limunska kiselina je prirodni sastojak koji omogućuje izbeljivanje i posvetljivanje tkanine, a jednako je učinkovita kao konvencionalni proizvodi za izbeljivanje tkanina.

[adsenseyu1]

Dodajte 1/4 ili pola šoljice limunovog soka u posudu veš mašine i to zajedno s deterdžentom kako bi se posvetlelo rublje ili uklonile žute i sive mrlje.

Budite oprezni i svakako izdvojite šareno, odnosno obojeno rublje jer će zbog soka od limuna baš kao i izbeljivača izgubiti boju.

Dodatni bonus pri korišćenju soka od limuna prilikom pranja je to što će vaše rublje mirisati na ovo citrusno voće i izgledati sveže.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: zdravakrava.hr, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je prirodni IZBELJIVAČ RUBLJA koji možete napraviti kod kuće"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.