Ovo su BELE JAGODE koje imaju ukus kao ANANAS, a koštaju… – VIDEO

Ukus ananasa

foto: screenshot YouTube

Japan kao i japansko tržište jagoda ima nekoliko vrsta belih jagoda, među kojima se ističe skroz bela i ogromna vrsta jagoda pod nazivom “White Jewel” (u prevodu Beli Dragulj) ili “Shiroi Houseki”.

Već godinama ove bele džinovske jagode su ključni deo japanskog tržišta luksuznog voća. Ujedno ova vrsta belih jagoda je veoma retka, najskuplja ali i dosta veća od belih jagoda vrste “pinberry“, koje se mogu naći na evropskom tržištu.

[adsenseyu5]

Shiroi Houseki” potpuno bele jagode su stvorene pre četiri godine, od strane Jasuhita Tešime, a njegova farma u japanskoj Saga prefekturi je postala jedina na svetu koja proizvodi ovaj jedinstveni plod.

foto: screenshot

Jedna od tajni za uzgoj bele jagode je smanjena izloženost sunčevoj svetlosti, što smanjuje nivo antocijana, prirodne hemikalije koja daje boju voću i povrću. Oni koji su je probali kažu da ukus podseća na ukus ananasa, piše Avaz.ba.

[adsenseyu1]

Samo 10% njegovih jagoda ispalo je belo, a samo neke od njih su savršeno bele, a ostale sadrže crvene tačkice.

Kao što možete zamisliti, ovaj novitet od ultra retkog voća potpuno belih jagoda “Shiroi Houseki” koje se veoma teško proizvode dostiže u Japanu neverovatnu cenu.

SUPERVOĆE: Lekovita svojstva čarobnih jagoda

Ova skroz bela i džinovska jagoda ovog uzgajivača se prodaje po ceni do 10 dolara ili u vrlo malim paketima za cenu od 40 američkih dolara.

(Skandalozno.rs, Izvor: avaz.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo su BELE JAGODE koje imaju ukus kao ANANAS, a koštaju… – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.