Pazite kod kupovine: Nakit od ZLATA na sebi mora imati NAJMANJE dva žiga

Pazite na žigove

foto-ilustracija: pixabay.com

Pri kupovini nakita neophodno je proveriti da li komad poseduje žigove koji potvrđuju da je izrađen od plemenitog metala.

Naime, sam nakit od zlata na sebi mora imati najmanje dva žiga, žig Republike Srbije, zatim žig koji označava stepen čistoće zlata. Takođe komadi nakita na sebi poseduju i žig samog proizvođača.

Žigom Republike Srbije potvrđuje se da je nakit zaista izrađen od zlata, te potrošači mogu biti sigurni u kvalitet, sastav i finoću, samo nakita koji je žigosan državnim žigom.

Otkriće veka: U SRBIJI pronađeno NAJBOGATIJE nalazište zlata i bakra NA SVETU!

Kako biste bili sigurni da je nakit žigosan državnim žigom, morate obratiti pažnju da li je žig kružnog oblika sa glavom radnika koji gleda na desno. Unutar samog žiga nalaze se oznake I, II, III ili IV.

Zatim, nakit na sebi mora da poseduje žig koji predstavlja oznaku stepena čistoće. Stepen čistoće zlata se izražava na 1000 delova legure (950/1000, 840/1000, 750/1000, 585/1000 ).

Bitka za BLAGO: Počelo izvlačenje olupine broda vredne 17 MILIJARDI dolara! – VIDEO

– Iako je nakit žigosan, potrošači treba da dobiju i sertifikat kojim se takođe potvrđuje da je nakit izrađen od zlata i da se odlikuje stepenom čistoće navedenim žigom.

Pored žiga Republike Srbije i žiga koji označava stepen čistoće zlata, treba da postoji i žig samog proizvođača- kaže za “Telegraf”, prodavačica u jednoj poznatoj zlatari.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pazite kod kupovine: Nakit od ZLATA na sebi mora imati NAJMANJE dva žiga"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.