PAŽNJA! OVO TREBA DA ZNATE: Ako nađete bube u sobi na moru, vraćaju vam pola para!

bube

Foto: Pixabay.com

Iskoristite sve što možete: Na sve što je turistička agencija u ugovoru obećala a nije pružila na letovanju imate pravo da se žalite i tražite povraćaj dela uplaćenog novca

Turista koji u apartmanu na moru otkrije bube, ima pravo da od turističke agencije traži da mu vrati do 50 odsto cene uplaćenog aranžmana.

[adsenseyu5]

Iako to mnogi putnici ne znaju, pravo na povraćaj dela novca imaju i ako im odmor presedne zbog nesnosne buke, ili umesto 50 metara do plaže „šipče“ pola kilometra. Pravo na žalbu građani imaju na sve što im je ugovorom obećano, a nije ispunjeno, kaže Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača.

Loš komfor

– Ako je agencija ponudila aranžman u hotelu s bazenom, a on pet od 10 dana nije radio, onda turista ima pravo na odštetu. Trokrevetni apartman mora da ima tri kreveta, a ne dva kreveta i pomoćni ležaj. Ako smo platili apartman, kuhinja u njemu mora biti odvojena i imamo pravo na žalbu ako smo dobili studio u kome je kuhinja u sklopu sobe. Imamo pravo na odštetu i ako je u blizini prevelika buka i prašina s gradilišta – ističe Nikolić.

Imate POCEPANE evre? Evo šta možete da uradite sa njima…

U Turističkoj inspekciji ističu da se najviše prijava građana na rad turističkih agencija odnosilo na manji nivo komfora, nepostojanje klime, mini-bara, bazena, igrališta za decu, veću udaljenost smeštaja od plaže, neljubaznost vodiča i nehigijenu objekta.

[adsenseyu1]

– Žalili su se da u sobama ima mrava, komaraca, buba, da je posteljina prljava, da se sobe ne čiste, na oskudan jelovnik bez mesa – ističu u Turističkoj inspekciji.

Sulude žalbe

Da osim opravdanih turisti imaju i bizarne žalbe, potvrđuje Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije:
– Bilo je žalbi da more nije bilo dovoljno slano. Imali smo i turistu koji se žalio da je more bilo uzbrdo, a ne nizbrdo, a on ima problema s kukovima.

Evo kako da se svidite ljudima za samo 90 sekundi

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PAŽNJA! OVO TREBA DA ZNATE: Ako nađete bube u sobi na moru, vraćaju vam pola para!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.