Pekao je u Kanadi paprike za AJVAR, a onda su dojurili vatrogasci

Kažnjen

Goran Rosić – foto: Facebook/Goran Rosic

Goranu Rosiću, verovatno jedinom Srbinu na svetu koji je dospeo na sud zbog pečenja paprike u vlastitom dvorištu, ni gotovo godinu dana procesa protiv njega, nadležni državni organi još nisu uspeli da ga kazne. Štaviše, Rosić je uspeo ceo slučaj da preokrene u svoju korist.

Kada se prošlog leta bračni par Rosić našao licem u lice sa kanadskim pravosudnim organima samo zbog toga što je hteo da napravi domaći ajvar pekući paprike na starinski srpski način, vest o tome postala je udarna u skoro svim domaćim medijima. Komšinica ga je prijavila, vatrogasci su brže-bolje dojurili u njegovo dvorište, a ubrzo je usledila i tužba. Pretila mu je kazna od 50.000 dolara ili zatvorska kazna od godinu dana u slučaju da ne plati.

Prošle godine tvrdio je da neće dati ni jedan jedini cent. Do dana današnjeg ostao je dosledan. Na kraju su čak morali da ga udalje iz sudnice zato što je, kako Rosić za BKTVNews kaže, jedan od vatrogasaca priznao da je fotografija roštilja u njegovom predmetu podmetnuta.

– Jedina opcija im je bila da smisle nešto protiv mene. Odmah sam u sudnici rekao: „Gospodine sudija, imate čistu situaciju, vidite da je ova fotografija lažna, zahtevam da se suđenje protiv mene odmah prekine – dodaje Rosić priznajući da ga je sudijin odgovor iznenadio, ali ne i obeshrabrio.

Na kraju, sudija je Gorana kaznio sa 305 dolara, a takođe i njegovu suprugu istom sumom novca. Međutim Rosić se nije tako lako predao. Odmah je uložio žalbu, te je 13. marta ove godine njegov slučaj dospeo i na Viši sud.

– Tu nas je sačekao advokat opštine u kojoj stanujem. Rekao je sudiji da sam bio u opštini da tražim pet miliona dolara odštete zbog toga što sam neosnovano kažnjen. – Nije tačno da sam tražio tu sumu. Tražio sam 15 miliona dolara! Teraćemo se, gospodo, do kraja, to sam im rekao – kaže on.

Novo suđenje zakazano je za 17. jul. Rosić tvrdi da sudija neće dozvoliti da njegov slučaj završi na Vrhovnom sudu Kanade jer će u tom slučaju, prema njegovim rečima, na videlo izaći sve prljavštine koje su mu podmetali tokom celog sudskog postupka. Od ishoda spora, kaže, očekuje da gradonačelnik Fort Irija, grada u kojem Rosić živi, izgubi posao.

Taman kada se sudska ujdurma malo stišala, Rosić je odlučio da ponovo napravi zapršku. Ovoga puta ne u sudu sa argumentima i dokumentacijom, već u dvorištu sa paprikom. Opet.

– U oktobru prošle godine vatrogasci su opet došli, to je bila nedelja ujutru, sećam se, dolazi kamion ispred moje kuće, izlazi neka žena. Odmah sam znao u čemu je stvar i odmah sam joj rekao “pre nego što pokušate da uradite to što želite, moram da Vas pitam, imate li vi ovlašćenje da upadate na moj posed“? Znala je da nema, pa je pozvala policiju da to učini umesto nje” – kaže Rosić za BKTVNews.

Ubrzo zatim došla su dva policajca. Uveo ih je u dvorište i prstom pokazao da pogledaju prozore na susednoj kući. Bile su, kaže, ugrađene dve kamere kako bi ga snimali sve što radi.

– Onog trenutka kada sednete u auto i krenete odavde imate 30 minuta da se ove kamere uklone. Ako vi, gospodo policajci, to ne učinite, ja ulazim, skidam ih i lomim, neće moju porodicu i mene niko špijunirati. Policajac je ušao unutra kod te komšinice i potrgao kamere – ističe Goran.

Rosić je, inače, trenutno u Beogradu. Doneo je iz Kanade celu roštiljsku aparaturu u Srbiju.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/BKTV news)

3 komentara na "Pekao je u Kanadi paprike za AJVAR, a onda su dojurili vatrogasci"

  1. Bilo je lepo jutros 2 Maja Na Avali sa drugarima i kupio sam teglu domaceg ajvara ..Nisam mogao da odolim i magnetima za frizider sa natpisom volim Beograd Volim Srbiju a sutyra idem da kupim Srpsku narodnu nosnju u kojoj cu se pojaviti na sledecem rocistu gde ce biti ponuda za odstetu…Ni sa tih 15 miliona necemo odustati od Supriem Court Of Canada gde padaju glave.Smejali su nam sesad je vreme i mi da se smejemo i da unistimo politicku karijeru mocnicima.Napomenucu da smo kao porodica Srpska tri puta bili primljeni kod Premijera Kanade a ujedno smo i bili bas oni SDrbi koji su pokrenuli pitanje da se rat zaustavi protiv SRJ.tada su nas posetili politicari iz PC parije i od tad smo uz njih.Ujedno bio sam nekoliko puta u izvrsnoj izbornoj komisiji a jednom i predsednik komisije za izbore…O Stivenu hapreru takodje imam jednu prichu kad je pitao nasu Cerku Snezanau kako se zove pa nije znao da joj izgovori ime i ona ga pita Mister Prime Minister da li znate kako se zvala supruga predsednika Kenedija i on je glatko rekao Zaklina a ona mu je rekla e kad znate da kazete zaklina onda znate i da kazeteSnbezana sto nas je sve zasmejalo.Inace nas sin kao vatrepolista i mlad sportista ispred sportista vodenih sportova poklonuo je fotografijkui Premijeru kanade sto je slikala i njegova ekipa iz otave a ta fotografoija pozivam sve zainteresovane da me posete na Vidikovcu i da je vide na zidu i nek je prensu u javnost.Sva deca su nam zavrsila lepo obrazovanje srecni smo i presrecni na njih.Pa izvolite mozete se javiti u Inboks i dobiete adresu i broj mobilnog gde me mozete dobiti.Docekacu vas sa slatkom ili medom ali i sa ajvarom.I da se nasmejem ЧИРИЛИЦОМ ХАХА

  2. Druže moj Goran pozdrav od Pajic Sretena.

  3. Bori se brate.Radujem se tvom uspehu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.