Platila je račun KARTICOM: Kada je videla koliko su joj skinuli, umalo je udarila KAP!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Olesja Šemjakova je Ruskinja koja je ostala u šoku kada joj videla račun i shvatila koliku je napojnicu ostavila u jednom švajcarskom restoranu gde je sa sinom popila piće i pojela komad čokoladne torte.

Iako je račun iznosio 23,70 švajcarskih franaka, s njenog bankovnog računa skinuto joj je 5.666 funti.

Sve se dogodilo pre dve nedelje kada je ova majka bila u poseti švajcarskom gradu Ditikonu, gde je u restoranu “Nju point” odlučila popiti piće.

Osim pića, naručila je i komad čokoladne torte za sebe i sina. Račun je bio 23,70 švajcarskih franaka, a odlučila ga je platiti karticom.

– Unela sam PIN, ali nije radio. Nakon toga sam ga ponovo unela i prihvatio ga je. Pretpostavila sam da sam platila 23,70 koliko je pisalo na računu – ispričala je ova Ruskinja koja inače živi u Francuskoj.

Neprijatno iznenađenje usledilo je kada je videla koliko joj je novca skinuto s računa. Nakon što je oduzela iznos potrošen u restoranu, shvatila je da je reč o broju koji se podudara s njenim pinom.

Odmah je kontaktirala banku i restoran i tražila povrat novca, ali novac još nije dobila iako su obećali da će joj ga vratiti.

Do greške je došlo verovatno nakon što je drugi put unela PIN, ali to je zapravo bila opcija za plaćanje napojnice, a to ona nije shvatila jer su postavke uređaja kojim je plaćala bile na nemačkom jeziku.

Vlasnica restorana iznenadila se što je uređaj uopšte prihvatio tako veliku napojnicu te je obećala da će novac uskoro biti vraćen.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Platila je račun KARTICOM: Kada je videla koliko su joj skinuli, umalo je udarila KAP!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.