Pljosnati CRV, nakon 5 nedelja u SVEMIRU, doživeo neverovatnu promenu!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Nova studija objavljena u časopisu “Regeneracija” pokazala je da je jednom pljosnatom crvu (D. japonica) izrasla druga glava, nakon što je pet nedelja proveo u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Na Zemlji je takva vrsta mutacije vrlo retka kod ovih stvorenja, koja imaju sposobnost regeneracije.

“U više od 18 godina održavanja kolonije D. japonica, koja uključuje više od 15.000 kontrolnih crva samo u poslednjih pet godina, istraživači Tuftsa po prvi put su primetili spontano javljanje dvoglavosti”, stoji u saopštenju Tufts univerziteta.

Novi TELESKOP u Australiji detektovao moćne radio-signale iz SVEMIRA!

“Štaviše, kada su istraživači amputirali obe glave crvu koji je bio u svemiru, središnji fragment regenerisao se u dvoglavog crva, što je znak da je reč o trajnoj modifikaciji jedinke”.

[adsenseyu5]

Pre dve godine je na Međunarodnu svemirsku stanicu poslano 15 crva, od kojih je nekoliko dobilo drugu glavu. U kontrolnoj grupi koja je ostala na Zemlji, takva mutacija nije se javila nijednom.

Ipak, razlike između onih crva koji su putovali u svemir i njihovih “kolega” sa Zemlje možda ne mogu u potpunosti da se objasne letom u kosmos.

Neverovatno otkriće: SVEMIR krije strašnu tajnu! – VIDEO

Istraživači nisu mogli da simuliraju lansiranje i spuštanje sa kontrolnom grupom pljosnatih crva. Takođe, oni nisu mogli da održavaju istu temperaturu u eksperimentalnoj i kontrolnoj grupi.

U idealnim uslovima, sledeći put bi kontrolisali sve uslove sredine, kako bi mogli da budu sigurni da je druga glava D. japonica nikla zbog boravka van Zemlje.

[adsenseyu1]

Zahvaljujući ovom i sličnim istraživanjima, naučnici polako uče o tome kako će duga svemirska putovanja uticati na ljudsko telo.

Kako bismo stigli do drugih planeta Sunčevog sistema, moramo da saznamo šta će to učiniti našim telima, a ovakve studije drže barem deo tih odogovora, kaže jedan od autora studije Džundži Morokuma.

(Skandalozno.rs, b92.net, Izvor: mashable.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pljosnati CRV, nakon 5 nedelja u SVEMIRU, doživeo neverovatnu promenu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.