Pogledajte šta pogrešno radimo kada smo prehlađeni

saka

Foto: Skandalozno /pixabay

Nos vam je zapušen, kijate, kašljete i boli vas glava, a jedva čekate da ozdravite. Pogledajte šta pogrešno praktikujemo kada smo prehlađeni.

Preterujete sa uzimanjem lekova

Ukoliko ste popili lek za grlo, a on i nakon 15 minuta ne deluje ne posežite za novom dozom. Većini lekova je potrebno do pola sata da bi delovalo, zato budite strpljivi kada uzmete lek protiv bolova. Mirujte što više da bi lekovite supstance delovale na žarište što brže i bolje.

[adsenseyu6] —Duvate nos prejako

Kada prejako „tresemo” nos možemo dovesti do infekcije sinusa. To se postiže jer se u nosnoj tečnosti koju izbacujemo nalaze bakterije i virusi koji prejakim duvanjem dolaze do sinusnih šupljina. Pošto je nazalna tečnost lepljiva ona se zadržava na zidovima sinusnih šupljina i izaziva velike probleme po naše zdravlje i pogoršava prehladu.

Na poslu se nalivate kafom

Ako mislite da će vam velika količina kafe pomoći da ostanete budni i puni energije na radnom mestu tokom prehlade grdno se varate. Kofein iz kafe vam u teškom zdravstenom stanju ne može pomoći da ostanete trezveni. Sve što je vašem organizmu potrebno je odmor i hidratacija, zato uzmite koji slobodni dan da bi se telo oporavilo na pravi način.

Sami se lečite

U redu je da pijete čajeve i da pojedete limuni ili pomarandžu, ali uzimanje lekova na svoju ruku nije najbolje rešenje da se izlečite od prehlade. Preporučljivo je da odete kod lekara što pre koji će vam dati stručni savet šta biste trebalo da uradite kako biste se rešili prehlade. Ipak ne znate koja je vrsta prehlade u pitanju, možda je u pitanju bakterijska ili virusna infekcija, a možda je nešto treće.

Koristite kapi za nos duže nego što je preporučeno

Znamo da dejstvo kapi za nos traje kratko, ali ako je doktor prepisao da ih stavljate samo tri dana onda bi trebalo da ga poslušate. Ukoliko ga ne poslušate rizikujete da dobijete zapaljenje sluznice nosa.

[adsenseyu1]

(dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte šta pogrešno radimo kada smo prehlađeni"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.