Pojačajte Wi-Fi signal u svom domu uz pomoć jednog sjajnog trika – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Rezultati studije koje je sproveo specijalizovani sajt TechCrunch pokazuju da aluminijumska folija može poboljšati Wi-Fi signal, ali i povećati bezbednost Wi-Fi mreže.

Usmeravanje signala je za obične korisnike skup hobi, jer zahteva ulaganje u dodatnu opremu, a njegovo hardversko podešavanje i softversko prilagođavanje prosečni korisnici ne umeju sami da urade.

[adsenseyu5]

U tom slučaju pomoći će vam pravilno oblikovan komad plastike ili nekog drugog materijala obložen aluminijumskom folijom ili već toliko puta pominjana antena od limenke gaziranog napitka.

Prvo izmerite jačinu svog kućnog Wi-Fi signala, a onda ga nakon postavke opreme izmerite opet – videćete razliku!

U studiji je korišćen oblik izrađen u odnosu na plan stana i potrebe signala odštampan na 3D štampaču radi lakšeg postavljanja na Wi-Fi ruter, ali u praksi će biti dovoljan i tanak materijal koji se lako oblikuje – parče tanjeg lima ili debljeg kartona – i aluminijumska folija.

[adsenseyu1]

Obložite komad materijala aluminijumskom folijom i usmerite u pravce u stanu ili kod kuće, u kojima želite da pojačate signal. Izbegavajte rasipanje signala ka zidovima, posebno udaljite signal od zidova do hodnika, komšije i ka spavaćoj sobi, recimo, ali i ka prozorima.

Usmeravanjem signala se omogućava jači Wi-Fi signal u delovima stana ili kuće gde je on najpotrebniji, povećava se bezbednost veze i njen kvalitet, a samim tim, teorijski, koristite i maksimalno dostupnu brzinu interneta.

Termalne mape testiranog prostora jasno pokazuju da je usmeren signal pomoću opisane opreme poboljšao kvalitet Wi-Fi veze tačno u željenim prostorijama.

(Skandalozno.rs, Izvor: mondo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pojačajte Wi-Fi signal u svom domu uz pomoć jednog sjajnog trika – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.