Postoje i zdraviji načini: Evo kako da se razbudite bez KOFEINA

Ilustracija

Razumemo da volite kafu, ali sigurno već znate da to nije baš najzdraviji način da započnete dan. Evo kako da se razbudite bez kofeina.

Tuširanje

Najbrži način da se ujutru probudite je da “uskočite” pod tuš i završite tuširanje malo hladnijom vodom. Možda vam to zvuči kao loša ideja, ali ako se istuširate toplom vodom, osećaćete se opuštenije i “ušuškano”. Sa druge strane, ako postepeno puštate hladniju vodu, lakše ćete se razbuditi.

[adsenseyu6]

Pametno izaberite doručak

Drugim rečima, izbegavajte ugljene hidrate za jutarnji obrok. Ako ujutru unesete dosta ugljenih hidrata, za nekoliko sati ćete osetiti pad energije. Umesto toga, pokušajte da za doručak jedete jaja, povrće, voće, umesto peciva, žitarica i sličnih namirnica.

Budite se u isto vreme

Ako vam raspored obaveza varira tokom nedelje, vaš organizam se neprestano trudi da se prilagodi. Razmislite o svom rasporedu i odlučite koje vreme je odgovarajuće za ustajanje i budite se svakog dana u isto vreme. Tako će se organizam lakše navići na raspored, pa će vam biti i lakše da ustanete ujutru.

Vežbajte

Nekoliko vežbi ujutru – ne mora to da bude naporan trening – sasvim sigurno će vas razbuditi za tili čas!

Dajte sebi vremena

Ako imate jutarnji poslovni sastanak, razgovor za posao, ispit… dajte sebi dovoljno vremena da se razbudite. Ako spavate koliko dugo možete, na sastanak, ispit ili gde već, stići ćete ošamućeni od spavanja.

[adsenseyu1]

Izađite na vazduh

Izloženost tela prirodnom svetlu obaveštava vaš unutrašnji san da je vreme za buđenje, mnogo bolje nego što će isti signal poslati veštačko osvetljenje.

Stimulišite mozak

Kada se probudite, pokušajte da rešite neku mozgalicu, smišljajte rešenje za određeni problem… Tako ćete mozgu poslati signal da je vreme za buđenje.

(Skandalozno.rs. Izvor: mondo.rs, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoje i zdraviji načini: Evo kako da se razbudite bez KOFEINA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.