Potpuna misterija: 1992. godine išetao je iz kazina sa pola miliona dolara i više ga nikada nije viđen – VIDEO

Ilustracija

LAS VEGAS, foto-ilustracija: pixabay.com

Bila Brenana niko nije video još od 1992. godine kada je izašao iz kazina “Stardast” i to sa ogromnom svotom keša i čipova.

Brenan je 22. septembra 1992. godine došao u “Stardast” u Las Vegasu da radi kao i svakog drugog dana. Međutim, kada je tog jutra otišao, izneo je i vreću sa 500.000 dolara u kešu i čipovima. Nijedna od nadzornih kamera ga nije snimila da izlazi sa torbom, a menadžment nije imao pojma da im njihov dugogodišnji radnik ukrao toliki novac.

Na mnogo načina to je bila pljačka o kojoj lopovi sanjaju. Brenan nije koristio pištolj ili pretnje, već je samo pokupio novac i otišao. To ne bi trebalo da je uopšte moguće u kazinu koji svake godine ostvari profit od više stotina miliona dolara i koji mora danima prvoklasan nadzorni sistem. Najneverovatniji deo je da je uspeo da se izvuče sa tim.

Čim su shvatili da su opljačkani i ko je odgovoran, osoblje je uputilo policiju na Brenanovu adresu. Međutim, od njega nije bilo ni traga ni glasa. Nedelje su prolazile i svaki trag se ohladio.

Obično prestupnike uhvate kada pokušaju da kontaktiraju porodicu ili prijatelje, ali Brenan nije imao nikoga. Živeo je sam sa mačkom koju je poveo sa sobom iz Las Vegasa.

Ljudi koji su ga poznavali rekli su da nikada ne bi pomislili da može da uradi tako nešto. Bio je prosečan u svemu, i krajnje fin. Sve se promenilo kada je počeo da se druži sa velikim kockarom u kazinu, koga su opisali kao “mutnog”. Počeo je čudno da se ponaša, rekli su radnici kazina, da sakuplja knjige o promeni identiteta i da želi da se povuče sa posla. Nekoliko nedelja nakon Brenana, nestao je i kockar.

Mnogi su zato pomislili da su zajedno isplanirali pljačku, što je moguće objašnjenje. Bogati kockar mogao je da ima veze sa organizovanim kriminalom, a Brenana kao korisnog čoveka da izvede zločin. Mogao je da mu sredi novi identitet.

Te veze bi mogle da objasne i kako je Brenan uspeo da se domogne dokumenata kojima bi započeo novi život. Ili da zapravo nikada nije napustio Las Vegas i da više i nije živ. To je upravo teorija u koju mnogi veruju, da se upetljao u kriminal i da su odlučili da im više nije potreban.

Do dan-danas, dve decenije posle pljačke, slučaj nije rešen. Iako je dugo na listi najtraženijih begunaca FBI-ja, niko ne zna šta se dogodilo sa Brenanom.

I dalje postoji šansa da je uspeo da se izvuče i da živi negde drugde pod drugim imenom ili da je njegovo telo negde u pustinji van grada.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/All that is Interesting)

Budite prvi sa komentarom na članku "Potpuna misterija: 1992. godine išetao je iz kazina sa pola miliona dolara i više ga nikada nije viđen – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.