Potvrđeno: Znate li koliko dugo ženama treba da se ZALJUBE u muškarca?

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Zaljubljivanje je divlja vožnja. Postoji nešto u vezi sa povezivanjem sa nekim drugim na tako dubokom nivou, neki mali trn koji vas samo pogodi u samo središte srca.

Ali, do sada je većina nas shvatila da definitivno postoje neke razlike između muškaraca i žena kada se radi o zaljubljivanju. Koliko tačno je potrebno da se žena zaljubi može zavisiti od nekoliko varijabli, kao što je, na primer, vremenski okvir kada ona oseća da je pravo vreme da se u potpunosti otvori.

Ali, pre nego što se upustite u priču o tome koliko dugo traje proces zaljubljivanja kod žena, važno je razumeti da su žene biološki programirane da se zaljube. Saša Aurand, socijalni psiholog i stručnjak za privlačenje, i Ajrin Fehr ekspert za odnose, pokušavaju da objasne koliko to tačno traje sam proces zaljubljivanja.

Prema Aurandu, osnovni princip zaljubljenosti se delimično svodi na ideju da imate dobra iskustva sa nekom osobom. Pod pretpostavkom da je vaša prva interakcija sa tom osobom bila pozitivna, postoji šansa da ćete nastaviti da razvijate osećanja. A pod pretpostavkom da ta osoba ispunjava standarde koje ste zamislili za vašeg idealnog partnera, šanse da “kliknete” sa tom osobom se povećavaju.

– Mi pravimo kontrolne liste na osnovu naših kriterijuma, obično bazirana na našim verovanjima, prošlim iskustvima, pozadinom i prethodnim odnosima. Ona osoba u koju se zaljubimo mora proći naše kriterijume ili će biti svrstana u kategoriju “samo prijatelji “.” – kaže Aurand.

Iako ovo može izgledati kao proces koji uzima ozbiljno vreme, i Fehr i Aurand, primećuju da je zaljubljenost nešto što se u suštini može dogoditi u bilo kom trenutku, a ponekad čak i od prvog trenutka (ljubav na prvi pogled).

Ljubav na prvi pogled je i dalje moguća. Ali, ako dame imaju sve ovo da procene, kako onda na prvi pogled mogu saznati da li neko ispunjava njihove lične kriterijume – da li se i žene zaljubljuju na prvi pogled? – kaže Aurand.

– Dok se osećaj zaljubljivanja brzo događa, žene koje prevazilaze osećaj zaljubljivanja u osećaj prave ljubavi, proveravaju svog partnera polako. Ali, zahvaljujući biologiji, u nekim slučajevima, žene su u stanju da prilično brzo procesuiraju prikladnost partnera.- kaže Fehr.

– Sve ovo je podsvest, pa ako primetite da žene komuniciraju sa drugima – stoje, hodaju, pričaju, gledaju, ili čak ako vas podsećaju na nekoga kome verujete, lako je proveriti sve ove kriterijume. – objašnjava Aurand.

Ukratko, Aurand zapaža da je ljubav “kombinacija lične istorije, preferencija i hemikalija.” Fehr se slaže da lična istorija može igrati prilično važnu ulogu u brzini kojom se žena može zaljubiti.

– Ženama čije je poverenje izdano trebaće duže (ili nikad) da se zaljublje. Postoji samo jedna stvar koja može izazvati ljubav pre svega, a to je poverenje.- kaže Fehr.

Dakle, ako se pitate da li je potrebna galerija vaših slika da bi se neko zaljubio u vas, odgovor je nije. Potrebno je da samo probudite poverenje u toj osobi. A ako se pitate kako sigurno da znate da li ste zaljubljeni u nekoga, pogledajte unutar sebe jer već znate odgovor.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs, elitedaily.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Potvrđeno: Znate li koliko dugo ženama treba da se ZALJUBE u muškarca?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.