POŽELJNO: Ove predmete morate da čistite svakog dana

Higijena

foto-ilustracija: pixabay.com

Svi uživaju u urednom i čistom domu, ali se dešava da nemamo vremena za svakodnevno čišćenje.

Ipak, postoje predmeti u stanu na čiju čistoću treba paziti redovno, piše Brajt sajd.

Istraživanja su pokazala da su kuhinjske krpe najprljaviji predmet u svačijoj kuhinji, a isto se odnosi i na peškire koje držimo u kupatilu.

[adsenseyu5]

Budući da ih koristimo više puta dnevno, brzo se isprljaju pa je potrebno da ih redovno promenite.

Na ključevima se nalazi više bakterija nego na dugmićima u liftovima, iako se većina osoba retko seti da i njih treba čistiti. Taj predmet uglavnom čuvamo na nehigijenskim mestima, poput džepova, a često se dogodi da padnu na pod, gde “pokupe“ veliku količinu bakterija.

Iako se čišćenje pločica u tušu ili kadi čini kao veliki posao, možete i na brzinu da ih prebrišete suvom krpom nakon svakog tuširanja, čime ćete sa nekoliko minuta posla sprečiti taloženje kamenca i skupljanje bakterija.

Najbolji način za dezinfekciju sunđera za pranje posuđa je mikrotalasna pećnica. Nakon što dobro operete sunđer, stavite ga u mikrotalasnu pećnicu na minut, na najmanjoj jačini.

Među stvarima koje bi trebalo održavati čistim u stanu svakako je i sudopera, koja je izuzetno plodno mesto za bakterije. Najbolji način za čišćenje daske za seckanje je uz pomoć mešavine sirćeta i vode – u tom rastvoru ostavite dasku da odstoji nekoliko minuta.

[adsenseyu1]

Drugi način je direktno pranje daske za seckanje uz pomoć sode bikarbone i vode.

Na četkici za nanošenje pudera brzo se skupljaju bakterije. Preporučuje se da se čisti u toploj vodi sa sapunom ili šamponom, i to nakon svake upotrebe.

(Skandalozno.rs, Izvor: radiosarajevo.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "POŽELJNO: Ove predmete morate da čistite svakog dana"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.