Predstavljamo vam greške sa snimanja domaćih filmova koje sigurno niste videli do sada – VIDEO

greska

Foto: printskrin

Činjenica je da dok gledamo filmove na neke sitnice ne obraćamo pažnju. Ipak, baš u tim sporednim kadrovima se najčešće dešavaju greške.

ŽIKINA DINASTIJA

Prijatelji Žika Pavlović i Milan Todorović omiljeni su likovi mnogima. Njihovo prijateljstvo i spletkarenja izmamila su mnogima osmeh na lice.

[adsenseyu5]

U mnogim delovima postoje greške, a mi vam predstavljamo jednu na koju sigurno niste obratili pažnju. Naime, kada Milan Todorović ode kod ćerkinog profesora da porazgovaraju o njenom vladanju, profesor ga oslovljava sa “druže Đorđeviću“.

KAD PORASTEM BIĆU KENGUR

U filmu Braca (Sergej Trifunović) pokušava da osvoji srce Iris (Mariju Karan). Kada je pozove u bioskop, projekcija se otkazuje jer su samo njih dvoje kupili karte. Da bi uspeli da odgledaju film Braca kupi još pet karata (jer je potrebno da sedam mesta bude popunjeno).

[adsenseyu1]

Napokon sve krene kako valja, a onda ih upozore da sednu na numerisanim mestima, to jest u prvi red. S obzirom da je kupio sedam karata, svih sedam mesta su njihova. Tu se pojavljuje greška kada dođe novi gledalac i kaže da je njegova karta rezervisana za mesto broj tri, to jest odmah pored njih.

LAJANJE NA ZVEZDE

Svi se dobro sećamo lekcije “da se ne sme mokriti sa nadvožnjaka ako je ispod njega trafo-stanica”.

„Varljivo leto ’68″: Pogledajte kako danas izgleda Jagodinka Simonović! (VIDEO) (FOTO)

Dok smo pomno pratili objašnjenja, retko ko je primetio da na zidu visi slika Svetog Save. S obzirom da se radnja filma odvija 1963. godine u vreme SFRJ i Tita, tada se slika Svetog Save nikako nije mogla videti na nekom zidu.

PLJAČKA TREĆEG RAJHA

Najbolji obijači i falsifikatori u Beogradu 1941. godine bili su Glavonja i Kalauz, tj. Dragan Nikolić i Nikola Đuričko. Kada su se selili u Nemačku da “rade”, dobili su lažna dokumenta.

Na predaju lažnih dokumenata Đurička predstavljaju kao pilota Volgana Mozera, a Nikolića kao doktora Helmuta Kelnera. Kasnije tokom celog filma Đurička oslovljavaju sa Helmut, a Nikolića kao Volgan.

ZONA ZAMFIROVA

Slično kao u Montevideu, i u Zoni se pojavljuje greška u kojoj u istoj sceni kada izvode Zonu u grad da je “pokažu”, Jelica Sretenović u jednom kadru ima cveće u kosi, dok u drugom nosi samo pletenice.

PROFESIONALAC

I na ostalim filmovima ima sličnih grešaka. Jedan od njih je i “Profesionalac“.

U sceni kada Bora Todorović i Branislav Lečić pokazuju ožiljke koje su jedan drugom naneli, u svakom kadru Bori kravata stoji na drugom mestu.

Pogledajte bioskop u kome su, umesto stolica, kreveti!

BOJ NA KOSOVU

Fenomenalan film koji je Zdravko Šotra snimio za 30 dana. Ipak, za tako malo vremena nije moglo da se pazi baš na svaki detalj pa se tako u sceni gde Žarko Laušević jaše konja u pozadini vidi traktor.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Predstavljamo vam greške sa snimanja domaćih filmova koje sigurno niste videli do sada – VIDEO"

  1. Предраг Николић | 13. јануара 2015. u 16:10 | Одговори

    Mislim da u Lajanju na zvezde nije greška, moja mama je rođena 1946. a u školi su obilježavali Savin dan kao školsku slavu u Rumi, e sad kada je tačno ukinuta treba pitati one koji su tada išli u školu. Pošto se koliko vidim na net-u spominje ’45. koja definitivno nije, možda jeste u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, ali Srbiji, hmmmm….

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.