Prema narodnom verovanju, MAČKE mogu da vide ZLE DUHOVE

Ilustracija

foto: pixabay.com

Mačke su poznate kao isterivači zlih duhova iz domova. Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim deli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega, prema narodnom verovanju.

Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka, jer za mačke kažu da su čarobne životinje.

Na primer, strahujete li od uroka ili se bojite da vam neko želi zlo, tada dodirujte svoju mačku s obe ruke, mazite joj levu šapu pa nastavite do repa.

Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvaće i sve ukućane. One su poznate kao isterivači zlih duhova iz domova.

[adsenseyu5]

Ako vidite mačku da dugo sedi u jednom delu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je preporuka zapaliti sasušeni pelin i zadimiti kuću.

Zanimljivo je da ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mestima gde je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da pre useljenja u novi dom, u njega najpre puste mačku.

Ona tada eliminiše negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu, jer mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći zavisi od toga kojoj vrsti pripada, pa se tako veruje da mačke persijske, sfinga, reks i mančkins rase imaju duplo više magičnih i isceliteljskih sposobnosti u odnosu na druge.

(Skandalozno.rs, Izvor: atma.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prema narodnom verovanju, MAČKE mogu da vide ZLE DUHOVE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.