PRIVUCITE NOVAC: Kad birate boje za trpezariju, odlučite se za OVE TONOVE

Ilustracija

Kad birate boje za trpezariju, odlučite se za zemljane tonove, savetuju feng šui majstori… evo zašto!

[adsenseyu6]

U feng šui praksi, trpezarija predstavlja komunikaciju ukućana i porodične prihode.

Idealan položaj za ovu prostoriju bio bi u centru doma i to tako da predstavlja nastavak dnevne sobe.

Trpezarija ne bi trebalo da bude spojena sa kuhinjom, ali ni previše udaljena od nje jer to izaziva svađe u porodici.

Ako su ipak spojene, treba ih odvojiti paravanom ili harmonika vratima.

Trpezarija ne sme biti blizu ulaznih vrata jer u tom slučaju gosti koji dođu brzo pojedu hranu i odu.

To simbolički predstavlja odliv finansija.

Trpezarija ne treba da bude prostorija sa puno prozora, jer to izaziva osećaj nesigurnosti.

Boje, dekor i nameštaj:

U trpezariji može biti više komada nameštaja, važno je samo da či energija ima nesmetan tok. Kako proveriti da li nešto stoji na putu či energiji? Jednostavno, samo pokušajte da prođete kroz čitavu prostoriju, a da ne naiđete na prepreku… Ako vi uspete, uspeće i či energija.

U trpezariji je najpoželjniji okrugli sto jer podstiče komunikaciju ukućana, ali ako to nije slučaj, na sto treba postaviti ovalnu činiju i napuniti je bombonama ili voćem i žitaricama. Činija sa stolom predstavlja ravnotežu Neba i Zemlje, a njen sadržaj predstavlja bogatstvo.

Stolove sa staklenom i mermernom pločom treba izbegavati jer donose probleme u poslu i finansijama. Jedini izuzetak je mermerni sto na kojem su ugravirani zmajevi i druge svete kineske životinje. Takvi stolovi su simboli izuzetne sreće i dobrih finansija koje se prenose sa kolena na koleno, stoga su oni dosta česti u domovima starih, uglednih porodica u Kini i Hong Kongu koje žele da očuvaju svoje bogatstvo i ugled.

[adsenseyu1]

Stolice treba da budu blago zaobljene, bez oštrih ivica. Domaćin(i) treba da sede na stolicama sa kojih vide ulaz u prostoriju, ali da im iza leđa bude zid koji simbolički pruža potporu. Sve stolice treba da budu na savršenoj udaljenosti od zida, tako da svi mogu bez problema ustati od stola.

Boje u trpezariji treba da budu u zemljanim tonovima ako je ona u središtu doma ili u nijansi koja odgovara elementu sektora u kojoj se nalazi trepezarija. Osvetljenje i atmosfera treba da budu intimni, ali istovremeno trpezarija treba da daje osećaj prostranosti. Kinezi veruju da skučena trpezarija daje i skučene porodične prihode.

Na zid iznad stola treba postaviti ogledalo u kojem se vidi odraz stola i hrane na njemu, jer to simbolički udvostručava bogatstvo porodice ( slično kao i ogledalo iznad šporeta u kuhinji).

Takođe su izuzetno povoljne i slike voća, na primer slika breskvi predstavlja prosperitet i dugovečnost, a narandže i ananasi finansijski uspeh i posete dobrih ljudi.

(Skandalozno.rs, Izvor: lisa.rs, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "PRIVUCITE NOVAC: Kad birate boje za trpezariju, odlučite se za OVE TONOVE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.