Probleme sa karijesom možete rešiti koristeći ovo ulje

četkica

foto: pixabay.com

Probleme sa karijesom možete rešiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u pitanju je kokosovo ulje. Zdravlje zuba je veoma bitno, jer ako zubi nisu zdravi, nije zdrav čitav organizam.

Svako od nas naravno želi imati što lepše zube. Ipak, zbog toga smo često skloni da verujemo reklamama i kupujemo razne hemijske proizvode koji mogu biti itekako štetni za naše zdravlje. Tako npr. mnogi koriste olovku za izbeljivanje zuba, vodice za ispiranje koje su pune štetnih materija.

Probleme sa karijesom možete rešiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u pitanju je kokosovo ulje. Ono nema kalorije, ima antibakterijsko i antikancerogeno delovanje i zato se preporučuje za lečenje mnogih bolesti.

Osim toga, prirodan je i zdrav način da izbelite zube. Pomoći će vam da se rešite i sprečite nastanak karijesa.

Potrebno je samo da uzmete 2 kašike ovog ulja, držite u ustima dok ne dosegne sva mesta i zube. Mućkajte par minuta, ispljunite i isperite. Primetićete značajno poboljšanje nakon nekoliko korišćenja.

Takođe, kako bi vaši zubi ostali što duže zdravi potrebno je da unosite dosta vitamina, hrane bogate vlaknima kao što su voće, orašasti plodovi i povrće.

Najbolje su jabuke, banane i grašak.

Jedite žitarice od celog zrna. Sadrže puno vitamina B i gvožnja. Osim toga, žitarice sadrže magnezijum, mineral koji pomaže pri apsorbciji kalcijuma i jačanju zuba.

Jedite više plodova mora ako želite dobiti više vitamina D iz vaših obroka.

Soda bikarbona

Na četkicu stavite malo paste za zube te umočite u sodu bikarbonu. Polako i detaljno trljajte zube barem dva minuta pa isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom. Ovaj postupak ponavljajte dva puta mesečno.

Jagode

Jagode su voće koje se već vekovima koristi za negu i izbeljivanje zuba. Sadrže voćnu kiselinu koja je prirodno sredstvo za izbeljivanje zuba. Jagodu zgnječite viljuškom te je nanesite na četkicu i njome istrljajte zube. Nakon toga ih operite pastom.

Banana

Unutrašnjim delom kore od banane masirajte zube i desni u trajanju od barem dva minuta te nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo čete primetiti neverovatne rezultate. Sastojci iz kore ukloniće mrlje sa zuba, uzrokovane hranom i pićem.

PROBAJTE I OVU SMESU

Za pripremu biće potrebno:

1/4 kašičice kokosovog ulja

1/4 kašičice kurkume u prahu

1/4 kašičice morske soli

Promešajte sastojke do stvaranja homogene smese, zatim nanesite na četkicu i temeljno očistite zube.

Ne žurite da isperete usta. Sačekajte 2-3 minuta, da smesa počne da deluje. Zatim, operite zube pastom za zube koju inače koristite.

Osim što ima lekovita dejstva, ova smesa će odlično delovati na opšte stanje zuba, izbeliće ih, i ojačati.

     

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Probleme sa karijesom možete rešiti koristeći ovo ulje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.