Pročitajte ovo i nikada više nećete ući obuveni u svoj dom!

Ilustracija

Obuća treba da se izuva odmah čim se uđe u kuću. Evo razloga zašto morate da prestanete da ulazite u kuću obuveni.

1. Bakterije

Neke bakterije su dobre za nas, a neke nisu. Studija sa Arizona univerziteta je ispitivala neke bakterije na cipelama i otkrila da je se na đonu u proseku nalazi 421.000 bakterija. Neke od njih ne mogu da naškode, ali neke, kao što je Ešerihija koli, mogu i te kako. Kako bakterije dospeju tu?

„Hodamo kroz stvari kao što su pseći i ptičiji izmet i kroz bacile u javnim toaletima. Lišće i blato pomažu ovim bakterijama da se rašire. Na kraju se one prenesu na parket i tepihe“, rekla je Keli Rejnolds, mikrobiolog i profesor sa univerziteta u Arizoni.

2. Toksini

Studija Bejtel Memorial univerziteta je organizovala neprofitno istraživanje koje je otkrilo da se toksini sa travnjaka lako prenose u kuću. Druga studija sa Bejlor univerziteta je otkrila da ljudi koji žive u području okruženom asfaltom imaju povišen rizik od bolesti kao što je kancer. Toksini se nalaze u prašini koja leti svuda oko nas a najviše se kači za cipele dok hodamo.

3. Prljavština

Prvljavština nije opasna sama po sebi. Deca obično stavljaju ruke u usta, posebno kada se igraju na podu, rekla je  Rejnoldsova. Ovo je još jedan od razloga zašto ne trebate da budete obuveni u svom domu.

(kurir, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Pročitajte ovo i nikada više nećete ući obuveni u svoj dom!"

  1. zato je to islam davno reguliso,,,,,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.