Pronađen dnevnik Džeka TRBOSEKA u kome je otkriven njegov pravi IDENTITET – FOTO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Jedna od najvećih misterija u istoriji Engleske, pa i celog sveta, identitet Džeka Trboseka, konačno je potvrđen zahvaljujući dnevniku koji je otkriven početkom devedesetih godina prošlog veka.

Iako je njegova autentičnost dovedena u pitanje pošto je Majk Baret, koji je pronašao dnevnik 1992. godine, preminuo pre nego što je objasnio poreklo, preispituje se novi osumnjičeni, pošto su istraživači otkrili nove dokaze.

Kako tvrdi Brus Robinson, glavni istraživač na tom projektu, zloglasni serijski ubica nije niko drugi do Džejms Mejbrik, trgovac pamukom iz Liverpula koji je živeo krajem 19. veka.

Otkrivši grozne detalje o ubistvu svih šest žrtava – pet u londonskom Ist Endu i jednoj u Mančesteru – navodni “Trbosek” potpisao je svoje priznanje.

“Dao sam svoje ime koje svi znaju, da istorija govori šta ljubav može da učini rođenom džentlmenu. S poštovanjem, Džek Trbosek“, pisalo je.

Kako su istraživači došli do tog zaključka? Pratili su tragove dnevnika do kuće u kojoj je Mejbrik živeo u Liverpulu.

Ispostavilo se da su dnevnik otkrili električari ispod drvenog poda Mejbrikove vile 1992. godine. Na kraju je završio kod Bareta, koji je, čuvao dnevnik od 9.000 reči bojeći se pravnih posledica.

Kada se dnevnik prvi put pojavio, Majk Baret nije želeo da objasni odakle on kod njega“, rekao je Robert Smit, koji je 1993. godine objavio originalni dnevnik.

“Posle potresne istrage, pre svega Brusa Robinsona, imamo trag koji nas vodi direktno u Mejbrikov dom“, rekao je Smit.

Pored osumnjičenih, među kojima su bili H.H. Holms i član kraljevske porodice, Smit planira da objavi nove dokaze u novoj knjizi “Dvadeset pet godina dnevnika Džeka Trboseka – istinske činjenice” koja će biti objavljena 4. septembra.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pronađen dnevnik Džeka TRBOSEKA u kome je otkriven njegov pravi IDENTITET – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.