Prvi istopolni brak u britanskoj kraljevskoj porodici

Nema pasoš

Kraljica Elizabeta II – foto: Reuters

Nakon venčanja Megan Markl i princa Harija, uskoro će se održati veliko venčanje princeze Eugenije i Džeka Bruksbanka. A osim njih, lord Ivar Mountbaten, rođak kraljice Elizabete, na večnu ljubav će se zavetovati Džejmsu Kojelu, što će biti prvo istopolno venčanje u britanskoj kraljevskoj porodici.

Iako još nisu želeli da otkriju tačan datum venčanja, Ivar i Džejms su potvrdili britanskim medijima da će velika svadba biti organizovana krajem leta.

Rođak kraljice Elizabete Ivar Mountbaten izabrao je da ga do oltara otprati bivša supruga Peni, sa kojom je bio u braku 16 godina i sa kojom ima tri ćerke.

“Zaista sam želeo ovo da uradim, naročito zbog Džejmsa, koji još nije bio u braku. Meni brak nije važan jer sam već bio u jednom u kojem sam dobio predivne ćerke, a na ovom braku insistiram jer mislim da je to Džejmsu mnogo važno. On nije imao stabilan život poput mene i zbog toga to želim da mu pružim”, kazao je mladoženja.

Svoje zavete će jedno drugom dati u kapeli na privatnom imanju u Devonu, a mediji pišu da su Ivorove ćerke veoma radosne zbog venčanja svog tate.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Prvi istopolni brak u britanskoj kraljevskoj porodici"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.