Recepti sa svih strana sveta: Evo kako se narodi širom planete bore protiv mamurluka

Recepti

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka, a oni se naročito razlikuju u različitim kulturama.

Tako se u Rusiji savetuje odlazak u saunu, dok je u Mongoliji ćest recept konzumiranje soka od paradajza. Škoti smatraju da je protiv mamurluka najbolji “crni puding”, tj. životinjska krv, skuvana i pretvorena u kobasicu.

Poljaci veruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu – limetu. Međutim, oni je ne jedu niti piju, već njen sok već njen utrljavaju u kožu.

U Las Vegasu se, s druge strane, primenjuju mešto savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan “Raj za mamurne”, u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.

U Peruu se protiv mamurluka pravi supa koja”diže iz mrtvih”, a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji konzumiraju tzv. pizzle, odnosno sušeni penis bika.

Korejci smatraju da je najbolji lek za mamurluk goveđa supa s usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju ispijanje bivoljeg mleka s rumom i likerom.

S obzirom na to koliko su poznati po konzumiranju većih količina viskija, Irci verovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pesak nakon celonoćnog uživanja u alkoholnim pićima, a Mađari veruju da se “klin izbija klinom”, pa mamurluk leče brendijem.

(skandalozno.rs, men’s health.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Recepti sa svih strana sveta: Evo kako se narodi širom planete bore protiv mamurluka"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.