Saveti tradicionalne kineske veštine koji prizivaju MIR i BLAGOSTANJE u dom

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Dnevna soba je srce doma i sve se vrti oko nje. U njoj se ukućani druže, opuštaju, ali i primaju posete. Prema feng šui načelima, trebalo bi da bude što bliže ulaznim vratima, da bi „prikupila“ više pozitivnih vibracija.

Idealno je da centralna prostorija u domu bude u obliku pravougaonika, a nameštaj poređan ukrug, tako da uglovi sobe ostanu rasterećeni. Poželjno je da plafon bude visok, jer omogućava nesmetano kruženje energije čak i kada je u njoj mnogo ljudi.

PO FENG ŠUIJU: Pomoću ove 3 biljke privucite NOVAC, ZDRAVLJE I SREĆU

Kada je u pitanju garnitura za sedenje, najvažnije je da bude udobna i postavljena tako da omogućava nesmetanu komunikaciju. Ako u sobi nema mnogo detalja, garnitura, trosed ili fotelja mogu da budu intenzivne boje (crvena, roze, narandžasta), koje emituju dobro raspoloženje. Elektronski i muzički uređaji nikako ne bi smeli da budu u centru prostorije, jer ometaju komunikaciju.

[adsenseyu5]

Veći komadi nameštaja, kao što je garnitura za sedenje, ormari i biblioteke, ne bi trebalo da stoje nasuprot vratima, niti suviše blizu njima, jer blokiraju energiju.

U uglovima sobe poželjno je da budu biljke, vaze sa cvećem, stone lampe, akvarijum ili kućna fontana. Pošto je dnevna soba predviđena za porodično okupljanje, harmoničnim odnosima među ukućanima doprineće i zidovi okrečeni u nežno plavu, zelenu ili žutu boju.

BILJKA KOJA PRIZIVA PARE U KUĆU

Kako kaže feng šui, sve što nam treba da oplemenimo prostor nalazi se u prirodi. Za privlačenje sreće i novca dovoljna je i jedna biljka – pahira. Ona je poreklom iz Srednje i Južne Amerike, a zovu je drvo novca. Prema feng šuiju, pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom zbog svojih pet velikih listova koji simbolišu pet feng šui elemenata: metal, drvo, vodu, vatru i zemlju. Zato se i smatra da može da zameni i aktivira elemente koji nedostaju u domu.

Što se tiče rasvete, bitno je da prostorija bude dobro osvetljena i tokom dana i uveče. Prozori bez zavesa omogućiće da u nju prodire dovoljno dnevnog svetla. Ukoliko je soba velika, osim lustera, dobro je da bude dodatno osvetljena stonim i zidnim lampama.

FENG ŠUI: Pomoću obične SVEĆE saznajte da li u vašem domu vlada pozitivna ili negativna ENERGIJA

Osim umetničkih dela u dnevnoj sobi bi trebalo da budu i fotografije nasmejanih ukućana, koje popravljaju raspoloženje i doprinose osećaju bliskosti u porodici.

[adsenseyu1]

Raspored treba da je uravnotežen i simetričan, od nameštaja, uspravnih i horizontalnih formi, do energija i detalja. Komode i police za knjige po pravilima feng šuija, treba da su uvek zatvoreni, jer u protivnom oni svojim oštricama i energijama stvaraju neraspoloženje, kome najčešće ne znate uzrok.

Obavezno birajte nameštaj bez oštrih ivica, uglova, rezbarija i ornamenata. Moderne fotelje su lepe i jednostavne, ali uvek birajte one s visokim uzglavljem i obaveznim naslonima za ruke. Tapacirani nameštaj kupite od prirodnih materijala. Veštački materijali su izvor negativne „šar či” energije.

Kada su boje u pitanju, po feng šui pravilima bi uvek trebalo makar u jednom delu imati žutu, jer se veruje da ona priziva novac u kuću.

(Skandalozno.rs, Izvor: novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Saveti tradicionalne kineske veštine koji prizivaju MIR i BLAGOSTANJE u dom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.