SKUPIO vam se džemper? Ovako ćete mu vratiti staru veličinu

Povratite staru veličinu

foto: pixabay.com

Verovatno smo svi bar jednom u životu, neodgovarajućim održavanjem, ‘uništili’ omiljeni džemper. Previsoka temperatura i mašina za veš smanjili su ga za nekoliko brojeva, pa bi pre pristajao nekoliko godina mlađoj rođaki nego vama.

Ali, nećete više morati da poklanjate omiljene skupljene džempere – otkrili smo jednostavan trik koji će mu vratiti stari sjaj.

[adsenseyu5]

Jednostavno i uspešno modno spasavanje moglo bi da se primeni na sve vunene odevne predmete, ali i one napravljene od ostalih prirodnih materijala, naročito pamuka. Evo nekoliko jednostavnih koraka nakon kojih će vaš džemper poprimiti prvobitni oblik.

Potrebno vam je:

  • posuda s mlakom, gotovo hladnom vodom
  • omekšivač za veš, ili kao zamena bebi šampon ili regenerator za kosu
  • peškir
  • čiode
  • ravna velika ploča ili daska

Postupak:

U posudu s vodom stavite omekšivač i nakvasite džemper. Pustite da odstoji oko 30 minuta kako bi upio vodu i smekšao. Nakon toga džemper položite na ravni peškir i raširite ga. Peškir urolajte zajedno s odećom kako bi upio vodu. Džemper nakon toga lagano rukama rastežite do širine koju želite, položite ga na dasku i dodatno oblikujući pričvrstite čiodama za podlogu.

[adsenseyu1]

Pustite da se osuši i oblikovanje završite peglanjem na odgovarajućoj temperaturi. Na ovaj način džemper iz videa proširio se za čitavih 5 centimetara, na dužini je takođe dobio 5 centimetara, a na rukavima centimetar više.

(Skandalozno.rs, Izvor: superzena.b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SKUPIO vam se džemper? Ovako ćete mu vratiti staru veličinu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.