Smrde vam noge? Evo rešenja!

Rešite se neprijatnog mirisa

Poznato je da bakterije koje iritiraju stopala žive u toplim i vlažnim područijima kao što je prostor među prstima, i mogu da dovedu do većeg obima neprijatnog mirisa.

Razlog zbog kojeg vam noge imaju neprijatan miris i znoje se su bakterije koje se razvijaju i proizvode smrdljivu masnu kiselinu. Poznato je da bakterije koje iritiraju stopala žive u toplim i vlažnim područijima kao što je prostor među prstima, i mogu da dovedu do većeg obima neprijatnog mirisa, piše „body.ba”.

Čistite deo između prstiju

Ako je koža među prstima vlažna i crvena, verovatno imate neku gljivičnu infekciju, odnosno atletsko stopalo. Potržite u apoteci sprej protiv gljivica. Koristite ga 20 dana nakon što simptomi prestanu. Ako ne uspite da rešite problem, posavetujete se sa lekarom.

Čarape

Čarape ne smeju da budu tesne i važno je da ih menjate svakog dana. Idealan sastav materijala jeste 60-70 odsto vune u kombinaciji sa 30-40 posto dodatog materijala. Izbegavajte čarape koje su 100 odsto pamučne jer one ne upijaju vlagu, pa će stopalo da bude stalno vlažno.

[adsenseyu4]

Obuća

Izbegavajte da nosite patike duži period tokom dana jer sintetika brzo proizvodi neprijatan miris. Kupite uloške koji se stavljaju u obuću, koje ćete prati skoro svakog dana. Stručnjaci preporučuju da bi bilo idealno ako ste u mogućnosti da ne nosite istu obuću dva dana zaredom, jer takva obuća ne može da se ohladi i osuši pravilno.

Sprej za noge

Možete da ga kupite u apoteci. Neki sadrže antibakterijska svojstva koja sprečavaju razvoj bakterija koje uzrokuju neprijatan miris.

(skandalozno.rs, dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Smrde vam noge? Evo rešenja!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.