Šta biste uradili da pronađete 1.100 evra u helankama koje ste naručili na internetu?

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Šta biste uradili da pronađete 1000 funti ( oko 1100 eura ) u helankama koje ste naručili na eBay-u?

Neki bi sigurno “omastili brk” dok bi drugi zapali u tešku dilemu – šta uraditi sa tim novcem? Zadržati ga za sebe ili ga ipak vratiti?

Ali od učenika bez prebijene pare malo ko bi očekivao da će se odlučiti na takav korak, i da će vratiti novac. Upravo to je uradila Ella Gilman iz Mančestera.

19-godišnja učenica vratila je pozamašnu sumu samo nakon 30 minuta od pronalaska. Rekla je kako je bila šokirana kada je ugledala kovertu punu novca u jednoj od kupljenih helanki.

Ella je odmah kontaktirala Laure Hazeldine, iz Brightona, a za 25 minuta novac je već bio na njenom bankovnom računu. Laura je Eli zahvalila javno i rekla da joj je njen gest vratio veru u ljudskost.

Laura je uštedela novac i sakrila ga, ali je zaboravila gde ga je ostavila. Stvari su pošle krivo kad je odlučila prodati par ćerkinih helanki, a s njima u Mančester je poslala i novac.

To mi znači toliko više od vraćanja novca. Vratila sam joj novac za helanke i šaljem joj još neke vaučere. Želim pronaći način da joj zahvalim i nadam se da postoji restoran ili festival koji bi napravio nešto lepo za nju, kaže Laura.

Da sam bogata, napravila bih više za nju. Kontaktiraću njen univerzitet jer ljudi moraju znati kakvu osobu imaju. Ona je jedna od milion, zaključila je.

I ja bih se nadala da će meni neko vratiti novac. Drago mi je da sam vratila i videla koliko je zahvala Laura bila, ali i koliko je bila uzrujana bez novca. I ja sam bila iznenađena kad mi je ona vratila novac za helanke, zaključila je Ella.

Posle ovog čina, mlada učenica je primila brojne pozitivne komentare.

Ela se odlučila na ovaj korak, i vratila pronađen novac. Šta biste vi uradili?

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šta biste uradili da pronađete 1.100 evra u helankama koje ste naručili na internetu?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.