Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor ODMAH BACITE

Apartman

foto: pixabay.com

Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor odmah bacite. Tu su i one koje su opasne za zdravlje i treba ih se što pre rešiti.

Iznošene cipele

Koliko god ih volite ili imaju sentimentalnu vrednost, nemojte ih čuvati u ormaru ukoliko nisu za nošenje. Cipele lako zauzmu ormar, a ponekad se pokoji dobar par zbog toga sakrije pozadi i ne nosite ih iako su još uvek dobre.

Pročitajte još i ovo:

Ovo su šest važnih Feng šui saveta za veći PRILIV NOVCA u vaš dom

Odeća

Znate li osnovno pravilo? Ako nešto ne nosite godinu dana, vreme je da se rešite toga. Potrudite se ovih dana, sredite makar jedan ormar i donirajte ili poklonite ono što vam ne treba. Nemojte zaboraviti na manje komade poput iznošenog donjeg rublja, starih grudnjaka ili rasparenih čarapa.

[adsenseyu5]

Šminka

Svaki komad šminke kojem je istekao rok trajanja ozbiljna je pretnja vašem zdravlju jer može izazvati ozbiljne alergijske reakcije i druge zdravstvene probleme. Zato što pre pročistite fioku ili kozmetičku torbicu.

Lekovi

I oni su opasni ako im je istekao rok trajanja, ili ih niste čuvali prema uputstvu. U svakom slučaju, rešite ih se na propisan način.

Pročitajte još i ovo:

FENG ŠUI: Pomoću obične SVEĆE saznajte da li u vašem domu vlada pozitivna ili negativna ENERGIJA

Hrana

Britanski “Independent” je na svoju listu stavio i namirnice koje su se sakrile na policama zamrzivača ili u ormarićima, a istekao je njihov rok trajanja. Izbacite staru, pokvarenu hranu i napravite mesta za svežu.

[adsenseyu1]

Vrećice

Plastične kese itekako su loše za okolinu jer im treba dug niz godina da bi se razgradile. Odbačene vrećice opasnost su i za životinje, a malo ih ko reciklira. Možda ste i vi među onima koji su sakupili bespotrebnu kolekciju.

Rešite ih se i ubuduće koristite platnene ili papirne. Platnene su dugoročno odlična opcija jer se mogu prati i dovoljno ih je imati nekoliko komada.

A četkica za zube?

Redovna zamena četkice za zube. Osnovno je pravilo da se treba zameniti nakon tri meseca korišćenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor ODMAH BACITE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.