Stvorite dobru ENERGIJU u svom domu: Potrebne su vam OVE STVARI

Feng šui

foto-ilustracija: pixabay.com

Feng šui područje povezano sa novcem, finansijskim prosperitetom i obiljem zauzima jugoistočni deo vaše kuće ili kancelarije. Vreme je da stvorite dobru energiju u njemu.

Kada područje novca ima pravu energiju, vaša kuća ili kancelarija su u stanju da privuku i zadrže energiju bogatstva i novca. Ovo će se definitivno odraziti u vašem životu, zato se potrudite da primenjujete savete koji slede.

Feng šui element bogatstva je drvo, a znate da je drvo ojačano vodom, koja neguje drvo i zemlju i koja daje čvrstu osnovu za rast.

Dekor vašeg doma u području novca treba da izražava te elemente.

8 koraka kako dobro iskoristiti ove elemente u području novca:

1. Unesite zdrave, bujne zelene biljke, kao što su krasula, bambus i biljke koje pročišćavaju vazduh, ili bilo koja biljka koja je snažna i koja će napredovati u skladu sa prirodnim osvetljenjem u toj zoni.

2. Karakteristika vode, ogledalo ili slika vode. Ako ste dovoljno maštoviti, možete instalirati i celu fontanu u zoni novca, to će biti sjajan feng šui. Ogledala su odlična za područje novca, a možete jednostavno okačiti sliku sa predivnim vodopadom, jezerom i sl. Proverite da je voda čista i da teče.

3. Naglašavajte specifične oblike u ovom području. Svaki feng šui element je izražen u određenim oblicima, tako da možete doći do željene energije sa oblicima kao što su: pravougaonik (drvo), kvadrat (zemlja), valovi (voda). To mogu biti uzorci, okviri za slike, tkanine ili tapete. Ovi oblici će doneti dobru energiju u područje.

4. Slike šuma, parkova ili divljeg zelenila će doneti dobru energiju drveta a takođe, možete okačiti slike sa zanimljivim formacijama zemljišta, od peščane plaže do planine i kanjona koji će predstavljati zemlju.

5. Odaberite najbolje feng šui boje kako biste ukrasili oblast novca, to mogu biti zidovi, tkanine ili dekor. Zelena, ljubičasta i crvena su najmoćnije za privlačenje obilja.

6. Ukrasite područje slikama koje prikazuju ili simbolizuju izobilje. Možete odabrati nešto moderno ili sliku koja za vas predstavlja izobilje i raskoš.

7. Razmislite o klasičnim feng šui dekoracijama, samo budite sigurni da se slažu u enterijer i da istinski idu uz vas. Dobar izbor su himalajske lampe. Ukoliko ste jedna od osoba koje vole istočnu mudrost, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom doneti prosperitet i mir tako što ćete postaviti statuu Krišne, Bude, Lakšmi, Ganeša, Višnua, Sarasvati (ili neku drugu svetu) figuru. Osim što će doneti mir i spokoj u dom, ovi kipovi Božanstava se lepo slažu uz skoro sve enterijere.

8. Uvek držite energiju svežom i živom pomoću ugodnih prirodnih mirisa, svežeg cveća (bambus, krasula, orhideja, ljubičica) i nekoliko sveća. Imajući to područje dobro osvetljeno i puštajući umirujuću muziku s vremena na vreme su odlični aktivatori dobre energije.

(Skandalozno.rs, Izvor: atma.hr/mojenterijer)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stvorite dobru ENERGIJU u svom domu: Potrebne su vam OVE STVARI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.