Surfovala je internetom i naletela na oglas vršnjaka da mu je HITNO potreban bubreg – VIDEO

Susret

Džesika i Dejvid – foto: Printscreen Instagram

Džesika Moris (30) hirurška tehničarka iz Kalifornije, surfujući po internetu naišla je na oglas vršnjaka iz San Franciska Dejvida Nekera, koji je hitno tražio bubreg. Tada je odlučila da mu pomogne, a taj gest oduševio je svet.

Ona je putem grupe za donore bubrega na Fejsbuku došla do Dejvidovog oglasa, koji je bio u poslednjoj fazi otkazivanja bubrega i označio je sebe pod stavkom za umiranje. Verovatno bi ga takva sudbina dočekala, da je nije upoznao.

“Tražila sam neko vreme, ali je to više ličilo na ideju nego da ću stvarno donirati bubreg. Lako je reći, ali ne i uraditi. Bila sam prilično jasna kad sam upoznala Dejvida, verovatno je mislio da sam čudna. Bio je skeptičan, ali se nadao i čini mi se odbijao da se uzbuđuje”, rekla je Džesika, prenosi britanski portal “Metro”.

Džesika Moris – foto: printscreen YouTube

Proces donacije može da bude veoma težak jer se donatori ne podudaraju uvek i treba im odobrenje za operaciju. Pacijenti na dijalizi često su uznemireni posle dugih perioda traženja odgovarajućeg donora.

“Tek kad je dobio poziv iz bolnice Dejvid je shvatio da će mu se život stvarno promeniti. Tamo sam videla njegovu drugu stranu.

Inače, Dejvid od trećeg meseca života ima probleme sa bubrezima. Preživeo je 27 operacija i dijagnostikovana mu je Kronova bolest pre nego što je otkriveno da mu bubrezi više ne funkcionišu. Oglas je bio poslednji pokušaj za pomoć.

Kada su se prvi put sreli, Džesika i Dejvid su ubzo dobili neophodna odobrenja za operaciju, koja je planirana za dva meseca.

Dejvid Neker – foto: printscreen YouTube

Njihovo iskustvo oporavka dodatno je ojačalo vezu između njih dvoje i nadaju se da će zajedno izaći iz bolnice.

“Dejvid mi je postao kao brat. U bolnici sam osećala kao da mi je brat blizanac. On će uvek biti deo moje porodice i ja njegove. Ovo je najzanimljivije iskustvo mog života. Svi tražimo svrhu u životu i nikada ne možemo naći vredniju nego da budeš nečiji heroj”, zaključila je Džesika.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Metro)

Budite prvi sa komentarom na članku "Surfovala je internetom i naletela na oglas vršnjaka da mu je HITNO potreban bubreg – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.