Sve sastojke imate u kući: Uz ove KOLAČIĆE više nikada nećete imati mrave i paukove u kući

insekti

Foto: Pixabay.com

U ovo vreme se većina domaćinstava bori sa najezdom pauka i mrava. A retko ko zna da sredstva za borbu sa njima imate u kući.

Postoji par caka koje deluju na ove napasnike, pa ćete ih izbaciti iz kuće kao od šale, a pritom ne morate da se služite otrovnim hemijskim sredstvima.

[adsenseyu5]

PAUKOVI:

KESTEN

Stariji ljudi kažu da paukovi ne podnose miris kestena, ali ni oraha, pa ih samo treba rasporediti po ćoškovima soba. Ova tvrdnja nije naučno dokazana, ali ne škodi da probate.

Morate voditi računa o FRIŽIDERU: Evo šta stručnjaci preporučuju

CITRUSI

Ako tvrda sa kestenom i nije naučno dokazana, ova jeste. Svaki pauk prezire miris citrusa, pa iseckajte par komadića nekog voća iz ove grupe i menjajte na svakih nekoliko dana.

NOJEVO JAJE

Ovo jaje ispušta specifičan miris od koga paukovi beže. Ovu metodu rado koriste u Turskoj, a sve što treba da uradite jeste da napravite rupice na vrhu i dnu jajete kako biste iscedili sadržaj, pa ljusku privežite o konac i obesite negde, recimo o luster.

[adsenseyu1]

MRAVI:

CIMET

Mravi ne vole cimet i pobeći će od njega glavom bez obzira. Zato locirajte mesto odakle vam mravi ulaze u kuću i tu napravite liniju od cimeta na podu. Budite uvereni da neće ni pokušati da je pređu.

NEMOJTE IH IGNORISATI! Ove signale vam telo šalje kada prepozna onog pravog!

KRASTAVAC

Kora krastavca je prirodni otrov za mrave. Ostavite je tamo gde uočite da se skupljaju i odmah će pobeći.

SODA I ŠEĆER

Sodu bikarbonu i šećer u prahu pomešajte u istim razmerama i stavite na mesto odakle izviru mravi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Žena.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Sve sastojke imate u kući: Uz ove KOLAČIĆE više nikada nećete imati mrave i paukove u kući"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.