SVI SU PLAKALI: Dečak (10) je stavio specijalne naočare i prvi put u životu video BOJE! – VIDEO

Boje po prvi put

printskrin: Twitter/melissa mccoury

Desetogodišnji Ksavijer Mekuri je daltonista, a za svoj rođendan nije mogao da poželi bolji poklon od Enchroma naočara koje će mu omogućiti da po prvi put u životu vidi boje.

Kada je prvi put stavio ove naočare, on nije mogao da sakrije svoje oduševljenje i emocije.

[adsenseyu5]

Iako izgledaju obično, Enchroma naočare omogućuju daltonistima da vide svet u bojama. Ksavijer je takav prizor ugledao prvi put za deseti rođendan kada mu je naočare poklonila tetka. Čim ih je stavio, rasplakao se i sa oduševljenjem stao da razgleda prirodu oko sebe.

– Svi smo se osećali kao da upravo svedočimo čudu – rekla je Ksavijerova majka Melisa i dodala kako on danima ne skida naočare, potpuno je fasciniran svetom kakvog sada vidi, rekla je majka koja se trudi da Ksavijera odvede na što više različitih mesta kako bi svet u potpunosti upoznao u bojama.

Enchroma naočare osmislio je naučnik Donald Mekferson koji je do ideje došao sasvim slučajno.

Radio je, kaže, na zaštitnim naočarama za laserske operacije kada je shvatio da mnogi lekari tokom operacija ustvari nose obične, sunčane naočare.

Tada je počeo da pravi iste za daltoniste, a mnogima su upravo one promenile pogled na svet.

[adsenseyu1]

Pogledajte reakciju ovog dečaka:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SVI SU PLAKALI: Dečak (10) je stavio specijalne naočare i prvi put u životu video BOJE! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.