“U Srbiji se pametnim i snalažljivim ljudima smatraju prevaranti”

Funkcija

foto-ilustracija: pixabay.com

Predsednik Društva psihologa Srbije Ivan Jerković ocenio je danas da se u društvu u Srbiji neguje “hajdučko-revolucionarna tradicija, u kojoj se cene prevaranti”.

“Može se govoriti o tome da se danas, od udžbenika u školama, preko narativa u javnosti, neguje hajdučko-revolucionarna tradicija. U toj tradiciji nadmudrivanja, snalažljiv je, pametan onaj koji uspe da troši struju, a da njegovo brojilo to ne meri”, rekao je Jerković za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

On je ocenio da je u Srbiji očigledno povećan nivo tolerancije za prevaru i dodao da se situacija neće promeniti dok god na takve ljude budemo gledali sa simpatijama, kao na vickaste i visprene, umesto da ih osuđujemo za prevaru ili prekršaj.

Profesorka Srbijanka Turajlić rekla je da je situacija u društvu rezultat ukupne degradacije, jer u zemlji u kojoj se sistematski uništavaju etika, moral i poštenje, posledično dolazi do porasta svih mogućih vrsta falsifikata, prevara i laži.

“Imate nebrojeno mnogo primera da ljudi, koji nemaju nikakvog profesionalnog znanja, rade posao za koji je potrebno znanje”, kazala je Srbijanka Turajlić.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "“U Srbiji se pametnim i snalažljivim ljudima smatraju prevaranti”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.