Ukoliko vam DRVO ošteti automobil, možete da tražite ODŠTETU od…

Odšteta

foto-ilustracija: pixabay.com

Strašno nevreme, tačnije jak vetar, pljusak praćen grmljavinom i pojava pijavica, koje je u nedelju pogodilo veći deo zemlje nosilo je kontejnere po putu, padali su krovovi sa kuća i škola, kotrljale su se otkinute cerade sa zgrada, stabla su se rušila kao dobar dana, a čak su i bandere i saobraćajni znaci ispadale iz svojih ležišta.

Nije redak slučaj da dođe do ozbiljnih stradanja i povreda usled ovakvih situacija, a oni koji su imali samo sreću da im se ošteti automobil, pravilo je odštetu mogu da očekuju od lokalnih samouprava, osiguravajućih društava, ali i od JKP Gradsko Zelenilo.

[adsenseyu5]

Od JKP “Zelenilo Beograd” prijavu za nadoknadu štete podnelo je 36 oštećenih građana.

– Oštećeni može podneti pisani Zahtev za naknadu štete Komisiji za naknadu štete JKP “Zelenilo-Beograd” na adresu Surčinski put br.2, ukoliko se stablo, koje je pričinilo materijalnu štetu ili telesnu povredu, nalazi na javnoj zelenoj površini koja je u sistemu našeg redovnog održavanja – rekli su iz JKP “Zelenilo-Beograd”.

Za one koji ne poznaju procedure, stiže informacije kako mogu da zahtevaju svoja prava.

– Oštećeni, uz Zahtev za naknadu štete prilaže Komisiji za naknadu štete JKP “Zelenilo-Beograd” zapisnik sa područja o pričinjenoj materijalnoj šteti, policijski izveštaj, a ukoliko je u pitanju telesna povreda i lekarsku dokumentaciju.

[adsenseyu1]

Ovakav zahtev se prosleđuje osiguravajućoj kući na dalje postupanje – zaključili su iz ovog javnog preduzeća.

Iz Grada Beograda još uvek nismo dobili tačan podatak o tome koliko ljudi je podnelo prijavu zbog pričinjene štete prouzrokovane nevremenom.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ukoliko vam DRVO ošteti automobil, možete da tražite ODŠTETU od…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.