Ukucavanjem ovog jednostavnog KODA možete otkriti da li vaš telefon neko PRISLUŠKUJE

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Pre svega, potrebno je da proverite da li je vaš mobilni telefon vruć iako ga prethodno niste koristili.

Ukoliko je razlika u toploti uočljiva, to znači da je mobilni podložan nekoj aktivnosti i stoga treba odraditi naredna dva koraka:

1. Ukucajte *#06# u aplikaciji za pozive, nakon čega će se pojaviti IMEI kod

2. Potom u podešavanjima pronađite opciju u kojoj se nalaze informacije o telefonu.

Na Android uređajima ova opcija se nalazi u podešavanjima (Settings), pod karticom “O telefonu” (About phone) u kojoj se nalazi opcija “Status”. Tu će se izlistati bitne informacije o vašem telefonu, uključujući i IMEI kod. Ako su poslednje dve cifre jednake kao u prethodnom kodu, to znači da vas ne prisluškuju. Sa druge strane, ukoliko se vaši brojevi razlikuju, to znači da ste bili ili ste još uvek pod nečijom prismotrom.

[adsenseyu1]

Na iPhone telefonima IMEI kod nalazi se pod karticom “About” u generalnim podešavanjima.

Takođe, ukoliko pokušate da isključite vaš mobilni uređaj, ali osvetljenje na ekranu još dugo gori ili jednostavno telefon odbija da se isključi, moguće je da vas prisluškuju.

Atipična “ponašanja” telefona u brojnim slučajevima ukazuju da ima probleme sa određenim komponentama, koja često mogu da izazovu virusi, prenosi portal Kvora.

Uz pomoć virusa hakeri često daljinski upravljaju vašim mobilnim uređajima, stoga je vrlo važno da proveravate sve one čudne pojave, zvukove, osvetljenja ili pak korišćenje aplikacija koja ispoljava vaš mobilni uređaj.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Ukucavanjem ovog jednostavnog KODA možete otkriti da li vaš telefon neko PRISLUŠKUJE"

  1. Ukucao sam *#06# u moj telefon u aplikaciji za pozive, nakon čega su se pojavila dva IMEI koda – petnaestocifreni brojevi. Kod prvog koda zadnji brojevi su 95 a kod drugog 93. Odlaskom u Settings (Podešavanja), pod karticom “O telefonu” u opciji “Status” pojavio se samo prvi IMEI kod čija se zadnja dva broja (95) slažu , dok se drugi kod kod koga su zadnje dve cifre 93 ne pojavljuje. Da li je ovo u redu?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.