Uselila se u novu kuću i u dvorištu pronašla čudan otvor – VIDEO

Rupa

foto: Printscreen

Britanka Lisa Kremps uselila se u novu kuću u engleskom gradiću Mičeldinu i u dvorištu je pronašla čudan otvor.

Iako je mogla da ga zatrpa, Lisu je zanimalo šta se tamo zapravo krije, pa je počela sa kopanjem. Iznenađujuće, otkrila je sklonište iz Drugog svetskog rata.

[adsenseyu5]

Lokalni istoričari smatraju da su sklonište verovatno napravili radnici obližnje kompanije, a napravili su i tablice za označavanje aviona, postavili reflektore i protivvazdušnu tehnologiju. U pianju su radnici kompanije “British Acoustic Films” koja se preselila iz Londona 1941. kako bi izbegla bombardovanje, a nova lokacija nalazila se tačno kraj Lisinog dvorišta.

Čini se da je sklonište napravljeno za više ljudi, jer se očigledno ne radi o skloništu predviđenom za samo jednu porodicu. Prema drugoj teoriji, bunker su koristili britanski vojnici.

“Počeli smo da ga iskopavamo, bilo bi super pokazati lokalnoj deci ovaj delić istorije. Zaista želim da ovo bude deo zajednice i da pomogne deci u učenju o Drugom svetskom ratu”, ispričala je Lisa.

[adsenseyu1]

“Moja misija je da saznam zašto je tačno ovaj bunker ovde”, dodala je Lisa. Ta kuća pre je pripadala starijem paru koji je tamo živeo od 50-ih godina, ali bunker je stariji. Njihov sin je kao dečak ušao u bunker s prijateljem i tamo pronašao bajonet i druge ostatke iz Drugog svetskog rata: police sa šoljicama, posuđem i komadićima tkanine koja je možda bila korišćena za prepravke odeće.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/metro.co.uk)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uselila se u novu kuću i u dvorištu pronašla čudan otvor – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.