Vaš partner hrče? Imamo rešenje i za taj, i za neke druge probleme!

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Imate problema sa snom? Ništa neobično. Ako vam problem predstavlja neusklađenost sa partnerom evo nekoliko savete kako možete da rešite taj problem i konačno se naspavate.

1) AKO VAŠ PARTNER HRONIČNO HRČE

Hrkanje može da zasmeta

Volite ga, ali on sve više i sve gore hrče kako noć odmiče. Koliko god da se trudite da ga pomerite da promeni položaj u kom spava, već nakon nekoliko minuta ona ponovo počinje da hrče.

Postoji mnogo faktora zbog kojih ljudi hrču: od ispijanja alkohola kasno uveče do spavanja na leđima. Majkl Breus, profesor kliničke psihologije kaže da u slučaju da ne možete da rešite problem sa hrkanjem, postavite nekoliko jastuka između vas i partnera. Time biste usmerili neprijatan zvuk na drugu stranu, odnosno ne biste imali osećaj da vam neko hrče na uvo.

2) NEKI VOLE VRUĆE, NEKI VOLE HLADNO

Da li u sobi treba da bude jako toplo ili možda ipak prohladno da biste se naspavali i odmotili tokom noći? To je jednostavan problem koji se lako može rešiti. Izaberite temperaturu koja je između te dve krajnosti.

[adsenseyu1]

3) ON VOLI DA SE MAZI, VI NE

Potpuno je normalno da vi i vaš partner imate različite stilove spavanja. To što vi, možda volite da imate prostora ne znači da ne želite da budete bliski sa partnerom ili da imate problema u vezi. Napravite kompromis: dogovorite se da se mazite pre spavanja, a onda svako od vas može da se okrenena svoju stranu kreveta i spava onako kako želi.

4) DVA ĆEBETA

Ne postoji ništa gore nego da se probudite u pola noći i shvatite da je poa vašeg ćebeta uzeo vaša partner. Dob ro rešenje je da imate dva ćebeta. Jedno za vas jedno za njega. Niko ne može da uzme dva ćebeta tokom sna, zar ne?

5) ODLAZAK U KREVET U RAZLIČITO VREME

Možda ste vi jedna od onih osoba koja voli da ostaje duže noću budna uz televizpor i omiljenu seriju, dok vaš partner više voli da se dobro naspava. Doktor Breus predlaže da se dogovorite da ko dolazi na spavanje kasnije mora da bude jako tih i da ne pali svetlo u sobi. Ista pravilatrebalo bi da važe i za onog ko ustaje ranije ujutru.

(skandalozno.rs, Žena Blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vaš partner hrče? Imamo rešenje i za taj, i za neke druge probleme!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.