Večeras je PUN MESEC: Neke stvari NE TREBA raditi

Uticaj

foto-ilustracija: pixabay.com

Danas je 6. septembar, i pun je Mesec – takva pojava predstavlja astrološku opoziciju Sunca i Meseca, odnosno razdoblje kada Mesec prima najviše svetlosti od Sunca.

Mesec je nebesko telo najbliže Zemlji i njegov uticaj na ljude je vrlo snažan. Svi znamo da utiče na plimu i oseku, a pomislite šta tek čini ljudskom organizmu koji sadrži 70 posto vode. Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun.

Ta svetlost je čista energija. Sve postaje snažnije na pun Mesec. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, puni Mesec će nam doneti mnogo pozitivnih vibracija.

[adsenseyu5]

Narodno verovanje

Prema nekim narodnim verovanjima tokom punog Meseca i dan nakon toga treba izbegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Takođe, veruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Slučajnost ili ne: Kolika je VEROVATNOĆA da MESEC bude oko 400 puta bliži Zemlji od SUNCA koje je od njega oko 400 puta VEĆE?! – VIDEO

Takođe, priča se da se u fazi rastućeg Meseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks.

Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

(Skandalozno.rs, Izvor: novi.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Večeras je PUN MESEC: Neke stvari NE TREBA raditi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.