Večeras retrogradni Mars ulazi u Vodoliju: Spremite se za ljubavnu oluju!

Ilustracija

Mars – foto: pixabay.com

Mars u Vodoliji predstavlja bunt i akciju u kojoj se oslobađamo starih uverenja i stavova, loših odnosa i disbalansa u bilo kom smislu. On je radikalan, jer je sklon krajnostima i ekstremu. Mars se trenutno nalazi na 9. stepenu horoskopskog znaka Vodolije, a za koji dan će krenutu u nazad (26.06.), da bi započeo svoj retrogradni hod. Njegovo retrogradno kretanje događa se svake druge godine.

Mars će kroz svoje kretanje znakom Vodolije mnogo toga menjati, ali i završavati, kako bi doneo epilog i na neke stvari stavio tačku. On je u ovom znaku borac za svoju slobodu, za svoje Ja, za svoj stav i svoj izbor. On ne trpi, ne pravi ustupke. Voli istinu i stremi ka njoj, uvek i u svakoj situaciji. Dovodiće do situacija u kojima izbor praktično ne postoji, gde suočavanje s greškama i pogrešnim potezima predstavljaju neminovnost, ali i bučan alarm čiji zvuk iritira, kako bi se trgli i ušli u promenu, koja će se na kraju i pokazati kao jedino rešenje.

Retrogradni Mars (pogotovo u Vodoliji) lako ulazi u stanja jake nervoze. Nestrpljiv je, impulsivan, netolerantan. Nema obzira ni prema čemu i ni prema kome, usled čega mnogima može doneti trenutke bitnih odluka, situacije u kojima je neophodno zauzeti se za sebe i boriti se za sopstvene načela. Ideja Vodolije jeste zajedništvo i jednakost, ali ne po svaku cijenu i ne na štetu nas samih. Svako trpljenje, primoravanje da nešto prihvatimo ili da se nečemu priklonimo, sada može izazvati jak revolt, odbacivanje svega što nam predstavlja smetnju i blokira put. Ovo je moment kada se opiremo, kada jasno iskazujemo svoju volju i svoje potrebe. Borimo se za svoj cilj i svoje mesto.

Mars u Vodoliji će doneti i mnogo toga kada se radi o emotivnim i međuljudskim odnosima. Rušiće tamo gde partneri nisu ravnopravni, gde jedan daje i ulaže više od drugog. Osećaj zapostavljenosti, ali i dominacije druge strane, u periodu retrogradnosti Marsa može biti aktuelna, ali i pojačana. Borba za prevlast u odnosu predstavljaće način da se ukaže na problem, ali i razlike koje mogu destabilizovati mnoge čvrste veze. U poslovnim sferama, odnos nadređeni-podređeni dostiže kulminaciju, gde svaka vrsta nezadovoljstva i netrpeljivosti postaje vrlo vidljiva.

Svako će potencirati svoja prava, ali u ovakvim situacijama neophodno je biti svestan i svake obaveze, jer Mars u Vodoliji donosi pozitivnu promenu samo onima koji znaju da balansiraju i jedno i drugo. U narednom periodu mnoge okolnosti mogu tražiti promenu naših dosadašnjih stavova, uverenja i obrazaca ponašanja. Sve ono što smo okarakterisali kao odbojno ili loše po nas, sada zahteva dublje sagledavanje i razumevanje.

Sada je potrebno biti dovoljno hrabar i pustiti sve ono što doživljavamo kao prevelik teret, izaći iz svakog šablona i pritiska, biti odlučan u iniciranju novih stvari u kojima možemo pronaći sebe i svoje zadovoljstvo. Mars je u znaku Vodolije retrogradan od 26. 06. do 13. 08., kada se ponovo vraća u znak Jarca, a konačno počinje da se direktno kreće tek od 27. 08. Tokom ovog perioda, najznačajniji moment je totalno pomračenje Meseca u Vodoliji (27. 07.), gde će retrogradni Mars imati izuzetno jak uticaj.

Ovo pomračenje Meseca se već sad najavljuje, jer predstavlja jednu od najznačajnijih eklipsi u ovoj godini, ali i zbog svog vrlo snažnog i pretežno negativnog uticaja. Intenzivni aspekti Marsa ka Mesecu (kao što će biti slučaj konjukcije tomom pomračenja) uvek oštećuju i povređuju Mesec, jer je on po prirodi vrlo osetljiv, dok je Mars agresivan i snažan. Ovo je slika svih onih situacija u kojima se možemo osetiti iznevereno i izdano, od strane onih od kojih to najmanje očekujemo, i čije reakcije mogu dovesti do jakih osjećaja tuge i povređenosti.

Mars predstavlja oštricu koja kida i deli. Donosi okolnosti u kojima se suočavamo s gubicima i teškim trenucima, jer je emotivna bol podjednako jaka kao i fizička. U danima oko pomračenja Meseca, (zadnja nedelja jula) neophodno je biti obazriv i obratiti posebnu pažnju prvo na sebe, ali i na odnose sa drugima, pogotovo na one u kojima već postoje određeni problemi od ranije.

Merkur će takođe biti retrogradan, što će doprineti otežanoj komunikaciji i nerazumevanju kao okidačima za ozbiljnije konflikte. S druge strane, retrogradan Mars u napetim aspektima uvek sa sobom nosi agresivnu i negativnu energiju. Mala nepažnja može stvoriti neprijatnosti i ozbiljnije probleme, ali i ugroženost u fizičkom i zdravstvenom smislu.

Uticaj retrogradnog Marsa i predstojećeg pomračenja Meseca neće osetiti svi istim intenzitetom. Najpodložniji su oni koji su rođeni u početku znaka Lava i Vodolije, ili sa ličnim planetima i podznakom od nultog do petog stepena ova dva znaka. Ostali, konkretna događanja i promene mogu očekivati zavisno od ličnog horoskopa, pozicije Marsa, odnosno od polja koje će on svojim kretanjem aktivirati.

(Skandalozno.rs, Izvor: atma.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Večeras retrogradni Mars ulazi u Vodoliju: Spremite se za ljubavnu oluju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.