Večeras Uran kreće retrogradnim hodom i time osvetljuje našu potragu za slobodom

Svemir

foto: pixabay.com

Večeras Uran kreće retrogradnim hodom u Biku i time osvetljuje našu potragu za slobodom nasuprot stegama koje vladaju u društvenim strukturama u kojoj smo rođeni.

Uran je planeta koja slavi individualnost i nekonformizam, uživa u promenama i oslobađanju svega što nas je zadržavalo poslednjih nedelja. Prema astrologiji, Uran se zadržava u nekoj planeti nekoliko godina zbog čega je njegov uticaj veći od obično.

U Biku on najviše utiče na uređenje naših života. Kada je retrogradan, uticaj Urana se povećava, pa sve ono što nas je opterećivalo i sputavalo sada odbacuje. On će baciti jasno svetlo na naše romantične veze ali i porodične odnose.

Kada smo mlađi, biramo partnere koje će naši najbliži da odobre, koji se uklapaju u socijalnu dinamiku i očekivanja koja su nama predodređena. Vremenom osetićemo da nas ove veze sputavaju, a kako smo stariji više se okrećemo partnerima koji se uklapaju u to šta smo mi postali i sa kojima se odnos razvija kako se mi razvijamo.

Najveći izazov u ovom periodu biće kako da u periodu retrogradnog Urana prilagodimo naše želje promenama, ali i da osobe do kojih nam je stalo ne pomisle da nam ne znače ništa u životu. Mi želimo da budemo slobodni i da slobodno biramo svoje partnere, a da ne napuštamo naše porodice ili da stupamo u neke svađe.

Dok je Uran nastrojen promenama i slobodi, Bik je za stabilnost i čvrsto stajanje na zemlji. Ovaj zemljani znak zna da bude tvrdoglav, ali je i nežan i donosi pozitivne promene. Problem je pronaći balans između toga da budemo autentični pojedinci, ali i deo naše porodične zajednice. U idealnom svetu ne moramo da biramo između ljubavi i porodice, ali pošto je to veoma teško ovaj period je idealan da naučimo da balansiramo.

Ukoliko se fokusiramo samo na voljenu osobu, ostavićemo po strani one koji su nas odgajili. Sa druge strane, ako se fokusiramo samo na porodicu i mir u kući, onda će se voljena osoba osetiti zapostavljeno.

Sami smo odgovorni za našu sudbinu, ali moramo da razumemo da se promene dešavaju hteli mi to ili ne. Kako bismo bili slobodni onda moramo da se oslobodimo od očekivanja, udovoljavanja drugim ljudima i budemo onakva osoba kakva drugi očekuju da budemo. Moramo da razmišljamo oslobođeni od restrikcija, negativnosti i pitanja “šta ako”ili “šta će drugi reći”.

Biti slobodan znači uvek biti sebi na prvom mestu.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/yourtango.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Večeras Uran kreće retrogradnim hodom i time osvetljuje našu potragu za slobodom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.