Venera bi ovog puta mogla da unese potpuni HAOS u naše živote

Advertisement

Ilustracija

Venera i Zemlja – foto: NASA / JPL / Wikimedia Commons

Ljubav je u detaljima koji čine život. U zavisnosti od toga gde se nalazite, Venera u Devici će vam doneti neke ozbiljne promene.

Venera menja znakove zodijaka na otprilike svaka dva meseca, pa se zbog toga priroda ili fokus naših ljubavnih odnosa menjaju. Tokom putovanja Venere u Devicu, glavna tema naših misli biće planiranje, fokusiranje na svakodnevni život i učenje kako da zajedno otpočnemo život.

Advertisement

Šta to znači za vaš ljubavni horoskop?

Kada se zaljubimo, često zaboravljamo da nam glava služi za razmišljanje, takav će biti i ovaj period. Naša osećanja će biti ogromna i imaćemo velike želje i ogromna očekivanja. I dok svi možemo imati koristi od malo magije u okviru naših ljubavnih odnosa, takođe moramo biti spremni da planiramo zajedno kako bismo izgradili budućnost iz naših snova.

Venera u Devici je most koji nam pomaže da iz fantazije ljubavi pređemo u stvarnu ljubavi. To ne znači da će veza postati dosadna, ali znači da ćemo biti u mogućnosti da aktivno iskazujemo naše potrebe, tako da možemo da otkrijemo šta tačno želimo od sebe i partnera.

Venera u Devici je temelj, ona je ozbiljna zbog svoje ljubavi i nema vremena za bilo koga ko širi mržnju. Devica voli praktična pitanja i zato bi sada svi trebalo da planiramo malo stvarnog života.

Devica je zemljani znak, što znači da je jaka, rezervisana, odana i skromna. Ovo se ne prevodi kao rutina, već kao sposobnost da se planira zajedno sa osobom koju volimo, tako da konačno možemo da počnemo da delimo život. Svako ima svoje želje i bez obzira na to koliko smo blisko povezani s drugima, uvek bi trebalo da zadržimo malo individualnosti kada je u pitanju naš sopstveni život.

Advertisement

Postoje stvari koje volimo sami da radimo i postoje ljudi koji su samo naši prijatelji, a postoje i snovi koji su bile naši dugo pre nego što je naš ljubavnik ušao u naš život. Da bismo bili u zdravoj vezi ne znači da napuštamo sve zbog osobe koju volimo, već da konačno postajemo “mi”. To to znači da nam treba vremena za razgovor i detaljno planiranje kako da “mi” krenemo u budućnost.

Venera u Devici voli da “razmišlja” o onome što želimo, ona voli da ispituje detalje o tome gde želimo da živimo, koliko često želimo da se viđamo. Venera u Devici nas tera da sve propitujemo i da o svemu razmišljamo. Ona ne voli iznenađenja i ne leti kako vetar duva. Devica voli da planira pre nego što se zabavi; ona se ne može potpuno opustiti dok ne uvidi granice onoga za šta se angažuje.

Zbog ovoga možemo očekivati da ćemo postati svesni stvarnosti bilo kog tipa odnosa u kom se trenutno nalazimo. To može značiti i da treba da budemo pažljiviji kada su u pitanju određene potrebe koje nam nisu ispunjene ili kada očekujemo da će naš partner da se potpuno podudara sa našim idealima.

Advertisement

Zbog ove trenutne hiper svesnosti, postoji rizik da tokom tranzita Venere u Devicu postanemo izbirljiviji i da češće preispitujemo naša osećanja. To može dovesti do razočarenja u našeg partnera, što će dovesti do većih frustracija i rasprava. Ali, ono što treba zapamtiti je da Venera u Devici ovde služi svrsi, ona nije tu da uništava naše odnose ili da učini da izgubimo nadu da ćemo ikada naći odgovarajućeg partnera. Ona je ovde da poveća našu svest i da nas nauči da razgovaramo, planiramo i da nas usmeri na put na kom ćemo naći odgovarajućeg partnera.

Za svakog od nas ljubav ima potpuno drugačije značenje, dok smo na početku odnosa brinemo samo o poljupcima, ali kako bi ta veza uspela moramo biti spremni da razgovaramo. Kada se Venera smesti u Devicu, otkrićete koje su vam potrebe ispunjene, a kada dođete do onih koje nisu, prvo se zapitajte: “Da li je to potreba koja mi treba za sebe ili za mog partnera?” Lekcija koju ćete naučiti je kako da preduzmete korake da ispunite sopstvene potrebe. Ako je vaša potreba provođenje više kvalitetnog vremena sa partnerom, Venera će vam pokazati kako da mu to kažete.

Za one koji su sigurni da su upoznali partnera za čitav život, razgovori će se prebaciti na više praktičnih pitanja kao što su: Gde želimo da živimo? Kada želimo da počnemo da živimo zajedno? Kako da definišemo šta je naš odnos? Ovi tipovi razgovora mogu biti zastrašujući, jer ostavljamo sebe otvorenima za razočaranje, ali Venera u Devici je poznata po istinitosti i ne želi da gubi vreme na nešto što nema smisla za nas.

Tokom ovog tranzita, malo je verovatno da ćemo doživeti raspad veza, čak i ako one ne budu funkcionisale dobro. Međutim, najveća razlika između osećanja bola i odustajanja od veza će biti naša sposobnost da razgovaramo o tome šta osećamo i šta želimo. Važno je da ostanemo ranjivi i da ne shvatamo stvari previše lično. Moramo shvatiti da čak i u okviru najjačih odnosa i dalje postoje dve jake i odvojene osobe.

To je to znanje koje će dozvoliti da naše veze bezgranično traju.

(Skandalozno.rs, Izvor: yourtango.com)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Venera bi ovog puta mogla da unese potpuni HAOS u naše živote"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.