Veruje se da psi sa OVIM imenom donose sreću svojim vlasnicima

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Iako znamo da svaki vlasnik želi svom psu da odrasta u sreći i ljubavi, veruje se da postoje imena pasa koja će doneti više radosti od drugih.

Ovo je zapravo verovanje koje je u vezi sa različitim kulturama, u kojima se sreća povezana sa imenom shvata vrlo ozbiljno: i imena za ljude i za firme biraju se strateški kako bi uključivala pozitivnu terminologiju i reči, a čak se rade i numerološke analize pre nego što se ime izabere.

Isto tako postoje imena za pse za koja se smatra da donose sreću i ljubimcu i njegovom vlasniku, a ovo su neka od njih.

1. Koko
Ovo šik ime svojim ljubimcima su prvi počeli da daju Francuzi i Španjolci. Smatra se srećnim, jer je u jednom dugogodišnjem istraživanju otkriveno da su psi sa imenom Koko bili najmanje pogođeni povredama i bolestima.

2. Mini
Kao stvoreno za malu ženkicu. Kao i kod imena Koko, i za ovo je istraživanje pokazalo da donosi veliku sreću.

3. Šiva
Ovo se češće daje ženkama, ali dobro će stajati i mužjacima. Šiva znači srećan, pa se veruje da psima koji se ovako zovu donosi veliku sreću i ispunjen život.

4. Laki
Jednako popularno i za ženke i za mužjake. Laki znači srećan pa će pas kojeg krasi ovo lepo, opušteno ime biti pravi srećković.

5. Luna
Značenje ovog pomalo mističnog imena je mesec pa tako i rimska boginja Meseca nosi ime Luna. Ako želite svoju ljubimicu da nagradite lepim i srećnim imenom, sa ovim imenom sigurno nećete pogrešiti.

6. Fredi
Pravo za slatku i razigranu pseću njuškicu. Fredi znači miran vladar, što znači da će svojoj porodici doneti sreću i blagostanje.

7. Peni
Ljupko, damsko stvoreno za vašu umiljatu dlakavu mezimicu. Ime znači novčanu jedinicu u valuti Velike Britanije, odnosno novčić, pa se veruje da će porodica koja svom psu da ime Peni uživati u materijalnoj sigurnosti. A materijalna sigurnost znači i dobra hrana za kućnog ljubimca.

8. Feliks
Često se daje macama, ali ni među psima ime Feliks nije retkost. To ni ne čudi s obzirom da znači sreća i uspeh.

9. Skaj
Ime koje znači nebo, ali i nosioca vode, što ovo ime čini vrlo moćnim jer je voda nepohodna za sav živi svet. Ovo poletno ime je uniseks, odnosno možete ga dati svom psu bez obzira na to da li je ženka ili mužjak.

10. Astra
Snažno ime koje znači zvezda i tako asocira na sve što je uzvišeno i nedokučivo.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/petface.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Veruje se da psi sa OVIM imenom donose sreću svojim vlasnicima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.