Za gurmane: Ovih 7 kobasica su najbolje na svetu!

Advertisement

Najbolje kobasice na svetu

Najteže je doći do recepta za dobru kobasicu. Treba paziti na odnos mlevenog mesa, soli i drugih začina. Recept za savršenu kobasicu se usavršava godinama i prenosi se sa kolena na koleno. Ovo su najbolje kobasice na svetu.

1) KUMBERLEND

Ovo su kobasice koje se proizvode u engleskoj Kumbriji od minimum 80 odsto grubo mlevene svinjetine sa začinima. One moraju da imaju obim dvadeset milimetara. Peku se na tiganju i jedu uz pire krompir i sos.

2) DEBRECINSKA

Dobro poznata mađarska kobasica iz grada Debrecina se priprema sa dva nemasna dela svinjetine, jednim delom govedine sa dodatkom svinjske masti i pikantnih začina. Ove kobasice su tanke, a mogu se kuvati ili peći, jesti samostalno ili kao dodatak.

3) VOLVURST

Nemci su poznati po proizvodnji i uživanju u kobasicama pa za izradu nekih vrsta nije ni potrebno crevo. Ovo je bela kobasica koja se priprema od mlevene svinjetine i junetine, a smesa se direktno ispušta u vruću vodu da bi se formirao prepoznatljiv oblik. Blagog je ukusa i često je dodatno zaljućuju.

[adsenseyu1]

4) SAI KROK ISAN

Tajlandska kobasica se priprema od lepljivog pirinča i svinjetine sa lukom i ribljim sosom. Ona se pušta da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi postigla dodatnu kiselost. Ona je deo tajlandske ulične kulture, peče se na roštilju i služi na ražnjiču.

5) LOUKANIKO

Na grčkom ova reč se odnosi na svinjsku kobasicu, a u svetu je poznata kao delimično sušena poslastica, aromatizovana pomorandžinom korom, lukom, korijanderom i vinom. Ona se obično griluje i služi uz caciki salatu.

6) BOEREVORS

Ovo je južnoafrički ponos i pravi se od mlevene mešavine govedine, svinjetine i jagnjetine a u završnom procesu se može naći i meso neke ptice. Kobasicu karakteriše sočnost i začinjenost a na ulici se prodaje u verziji hot doga sa lukom ili paradajzom.

7) LAP ČEONG

Sušena kineska kobasica sa slatkim ukusom. Ona je izrazito crvene boje i sadrži više masti nego svinjskog mesa, a slatkoću joj dodaje šećer i pirinčano vino. Jede se za doručak sa hlebom ili se stavlja u pirinač kuvan na pari sa jajima.

(skandalozno.rs, žena blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Za gurmane: Ovih 7 kobasica su najbolje na svetu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.