Zabrinjavajuće: Pogledajte koje se sve opasne BAKTERIJE nalaze na vašem TELEFONU

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Magazin Biznis insajder odlučio je da sprovede mali eksperiment – sakupio je 19 telefona i predao ih doktorki Suzan Vitijer, direktorki Odeljenja za mikrobiologiju na Kolumbijskom univerzitetu u Njujorku.

Uzet je bris prednje i zadnje strane svakog telefona, a rezultati su pokazali da je od 38 uzoraka 34 bilo kontaminirano.

[adsenseyu5]

Ono što je naročito zabrinjavajuće je da su na pojedinim uređajima pronađene gram pozitivne bakterije, poput bacila i stafilokoke.

Ukoliko dospeju u kontakt sa ranom, posekotinom ili nekom drugom vrstom oštećenja na koži, ove vrste bakterija mogle bi da izazovu tešku infekciju.

Od 19 ispitanika, 75 odsto je priznalo da nose telefon u toalet, a na četiri uzorka pokazala su prisustvo bakterija koje se povezuju sa fekalijama.

Tri uzorka sadržala su bakterije otporne na antibiotike (MRSA).

Na 10,5 odsto telefona pronađeno je 0 bakterijskih kolonija, a na 10,5 odsto manje od 10 kolonija.

Deset do dvadeset kolonija sadržalo je 26 odsto pametnih telefona, 20 do 50 kolonija 31,5 odsto mobilnih, a 21, 5 odsto uređaja bilo je dom više od 50 različitih kolonija.

[adsenseyu1]

Naravno, reč je o izuzetno malom uzorku, što znači da se rezultati ne odnose nužno na celu populaciju, ističe doktorka Vitijer.

(Skandalozno.rs, b92.net. Izvor: businessinsider.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zabrinjavajuće: Pogledajte koje se sve opasne BAKTERIJE nalaze na vašem TELEFONU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.