ZADOVOLJSTVO MOŽE DA VAS KOŠTA: Za postavljanje jedne fotografije sa letovanja iz Grčke mogli bi da izdvojite čak 600 dinara!

more

Foto: Pixabay

Za postavljanje jedne fotografije mogli bi da izdvoje čak 600 dinara, ukoliko ne koriste “vaj-faj”, već mobilne podatke u romingu.

Jedna fotografija na Fejsbuku, Instagramu ili bilo kojoj društvenoj mreži srpskog turistu u Grčkoj može da košta i do 600 dinara, budući da 100 kilobajta košta 60 dinara, a za jednu fotografiju potreban je jedan megabajta.

Advertisement

– Najbolje je da građani prilikom putovanje u inostranstvo isključe svoje telefone sa rominga i tako su zaštićeni da neće koristiti neželjene usluge koje su veoma skupe – rekao je predsednik upravnog odbora Republičke unije potrošača, Denis Perinčić u Jutru na Prvoj.

On je posavetovao sve koji odlaze u inostranstvo na more da je najbolje da se priključe u lokalnim mestima – kafićima, restoranima i hotelima na vaj-faj mrežama i da pričaju preko Vac-apa i sličnim vidovima komunikacije.

– Reklamacija je način da se ostvari pravo potrošača i građani koji imaju problem da im se višestruko uvećavaju računi, iako su dobili ili kupili paket od koga očekuju da su zaštićeni od prekomerne potrošnje u romingu, imaju pravo da se žale – ističe Perinčić.

Kaže da za sada imaju vrlo malo žalbi i prigovora, a da nije kasno za žalbu ni kada račun stigne.

Naučnici ovo nisu očekivali: Pod nogama nam se krije neslućeno bogatstvo – VIDEO

– Nije kasno, kada se mi umešamo mi ćemo istraživati i angažovati tržišnu inspekciju, koji je broj i odnos statistike u prodatim paketima, a koji je broj probijenih paketa i da li je došlo do nepotpunog informisanja prilikom odabira paketa – dodaje on.

(Skandalozno.rs/Izvor: B.92)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "ZADOVOLJSTVO MOŽE DA VAS KOŠTA: Za postavljanje jedne fotografije sa letovanja iz Grčke mogli bi da izdvojite čak 600 dinara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.