Zaleđena Amerika: Pogledajte snimak aligatora okovanih ledom – VIDEO

Ledeno doba

foto: screenshot

Močvarni park u Severnoj Karolini objavio je snimke aligatora u smrznutom jezeru. Potpuno su okovani ledom, samo vire vrhovima glava kroz led kako bi disali.

Mirujući na niskim temperaturama, na ovaj način spuštaju svoju temperaturu i usporavaju svoj metabolizam kako bi preživeli.

Šef parka “Šalot” Džordž Hauard objasnio je ovu tehniku preživljavanja.

“Gurajući nozdrve napolje mogu normalno da dišu. Ovo je mehanizam koji im služi da mogu i dalje da dišu, čak i ako se sve oko njih smrzne. Ovo je potpuno normalan mehanizam preživljavanja za aligatore“, rekao je on.

SAD su pogođene nezapamćenom zimom, a posle skoro 30 godina sneg je pao i na Floridi.

Osim toga, na internetu se pojavio snimak na kom se vide automobili zarobljeni u ledu na ulicama savezne države Masačusets, koju je zahvatio hladan ciklon. 

U svemu tome brojni korisnici društvenih mreža komentarisali su snimak, smatrajući da je “nastupilo novo ledeno doba”, dok su neki oluju, koja već nekoliko dana izaziva velike probleme u Americi, nazvali novim “klimatskim oružjem” ruskog predsednika Vladimira Putina.

Takođe, nesvakidašnje vremenske neprilike donele su još jedan fenomen – u najtoplijoj pustinji na svetu, Sahari, pao je sneg, prenosi Rojters.

Budite prvi sa komentarom na članku "Zaleđena Amerika: Pogledajte snimak aligatora okovanih ledom – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.