Zatrudnela sa 12 godina i porodica je ostavila da umre: Ali sudbina joj je bila drugačija! – VIDEO

uganda

Foto: Printscreen Facebook / bbcworldservice

Slušala sam o drugim devojkama koje su poslate na Kazneno ostrvo, ali je to bilo baš davno. Čula sam da ako devojka zatrudni, baciće je tamo, počinje svoju priču Mauda

Ako vas odvedu od kuće, stave u kanu i ostave na Kaznenom ostrvu bez žive duše, zar ne biste bili preplašeni? Upravo to je doživela Mauda Kjitaragabirve od strane svoje porodice zato što je zatrudnela.

[adsenseyu5]

Mauda je trebalo da umre na malom ostrvu na jezeru Bunjonji u jugozapadnoj Ugandi. Imala je samo 12 godina.

“Slušala sam o drugim devojkama koje su poslate na Kazneno ostrvo, ali je to bilo baš davno. Čula sam da ako devojka zatrudni, baciće je tamo. Činilo se da me je Sotona iskušavao i da sam zatrudnela, pa su me odveli tamo”, priča Mauda.

Na trudne neudate devojke se u ovom delu sveta ne gleda kao na potencijalne supruge. Gubitak miraza značio je da devojka više nema nikakvu vrednost za porodicu.

“U ono vreme niste mogli da se oduprete. Ako biste prižili otpor, pretukli bi vas. Provela sam na ostrvu 4 noći. Bila sam užasno gladna. Umirala sam. Trudnoća je još bila rana, i nakon što sam stigla tamo izgubila sam bebu“, nastavlja Mauda kroz suze.

Lokalni muškarci koji nisu mogli da priušte miraz dolazili bi do ovog ostrva da nađu sebi ženu.

[adsenseyu1]

Božijom milošću, došao je čovek, bio je ribar i rekao mi da će me povesti svojoj kući. Bila sam malo sumnjičava. Pitala sam ga da li me obmanjuje da bi ma bacio u jezero. Ali odgovorio mi je: ‘Ne, vodim te kući’. I doveo me je”, priseća se tog presudnog trenutka ova žena.

Mauda je živela sa suprugom do njegove smrti 2001. godine. Stvorili su porodicu sa šestoro dece.

Obožavao me je. Zaista me voleo i brinuo o meni. Rekao mi je: ‘Uzeo sam te iz divljine i neću dozvoliti da više patiš‘ “, završava svoju neverovatnu životnu priču Mauda.

(Skandalozno.rs, Izvor: Stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zatrudnela sa 12 godina i porodica je ostavila da umre: Ali sudbina joj je bila drugačija! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.