Želite li biti BESMRTNI: Evo koliko to košta u Rusiji!

Tehnologija

foto-ilustracija: pixabay

Ruska kompanija „KrioRus“ tvrdi da ima rešenje za besmrtnost: klijentima nude zamrzavanje celog tela na temperaturi od 190 stepeni ispod nule za 34.000 evra ili samo mozga za 11.500 evra.

U firmi veruju da će tako zamrznuta tela biti oživljena, a mozgovi umetnuti u nova tela kada tehnologija bude dovoljno napredovala.

[adsenseyu5]

U ledu već 52 tela

Za neke je ovo horor scenario iz naučnofantastičnog filma, a za druge je realnost koja nas čeka u bliskoj budućnosti. „KrioRus“ trenutno ima 52 zamrznuta tela i mozga. Klijentima se nudi i da po jeftinijoj ceni zamrznu svoje kućne ljubimce.

– Imamo klijente iz celog sveta. Među njima su i dvojica Britanaca. Jedan od njih je eminentni profesor medicine koji se odlučio na zamrzavanje celog tela. Drugi je naučnik i on je izabrao da zamrzne mozak. Svi naši klijenti sigurno će biti vraćeni u život. Sve zavisi od razvoja nanotehnologije – kaže direktorka Valerija Udalova.

Ona je i svoju majku zamrzla.

– U posebnim rezervoarima sa tečnim azotom na temperaturi od minus 196 stepeni Celzijusa imamo 13 stranaca – kaže ona.

[adsenseyu1]

Dve ključne stvari

Doktor Danilo Medvedev (36) smatra da će najkasnije do 2050. tehnologija kojom će se zamrznuta tela vraćati u život biti dostupna svima. On kaže da su za postupak ključne dve stvari – vađenje krvi iz tela preminulog i duboko zamrzavanje kako ne bi došlo do kristalizacije koja uništava tkivo.

Među onima koji očekuju da će biti oživljeni posle smrti je Italijanka Čečilija Jubei (85), koja je preminula prošle godine.

Italijanski doktor najavio
PRESAĐIVANJE LJUDSKE GLAVE

Italijanski hirurg dr Serđo Kanavero, prozvan i Doktor Frankeštajn, najavio je da će ove godine obaviti prvu transplantaciju ljudske glave. Rus Valerij Spiridonov (30) dobrovoljno se javio da mu bude prvi pacijent, tj. da njegova glava bude presađena na drugo telo. Spiridonov boluje od Verding-Hofmanove bolesti, zbog čega je prikovan za invalidska kolica.

– Možete me zvati ludakom ili prevarantom, ali šta drugo možete da budete ako želite sve da promenite – rekao je Kanavero.

Eksperti tvrde da je njegova najava obična prevara.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Želite li biti BESMRTNI: Evo koliko to košta u Rusiji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.