Znate li kad zapravo ŽENE počinju vidljivo STARITI?

Ilustracija

Starenje je proces koji se svi u određenom trenutku potrude zaustaviti, no naravno da im to ne polazi za rukom (posebno ne onima koji su u mladosti živeli vrlo burno).

[adsenseyu6]

Žene su i tu u neravnopravnom položaju, jer se od njih očekuje besprekoran izgled u skladu s nametnutim fotošopiranim standardima.

Znate li kad zapravo žene počinju vidljivo stariti? Jedno je istraživanje zaključilo da je vrhunac ženske lepote u 32. godini života, jer se tada najbolje osećaju u svojoj koži, ali kad fizička lepota počinje da bledi? Tek par godina kasnije, s 35,09 godina.

U toj dobi se jasnije pokazuje opuštena koža, bore i podočnjaci, a svaka neprospavana noć ostavlja vrlo vidljive tragove na licu.

Naravno, i to se može usporiti, ali jedino u slučaju da se zdrav život počne voditi u mladim danima, usvajajući zdrave navike kretanja, vežbanja i izbegavanja nezdrave hrane, pušenja i ostalih poroka.

Jedino tako može se ostati mladolik i u kasnijoj dobi bez botoksa i operacija, kažu stručnjaci, no i dalje će se znakovi starenja pokazivati iz jednostavnih fizičkih razloga.

Mišići postaju slabiji i teže pokretljivi, pogotovo kod osoba koje se i inače malo kreću.

Kosti gube kalcijum, njihovo tkivo se razređuje, postaju krte i lako se lome, a prelomi teže zarastaju.

Zglobovi se počinju deformisati, usled čega je gipki hod otežan. U nekim slučajevima se zglobovi okoštavaju.

[adsenseyu1]

Koža više nije glatka i sjajna kao pre, postaje malo hrapava, suva i na izloženim mestima istanjena. Na rukama i gornjim stranama stopala vide se jače istaknute proširene vene. Oko očiju i usana, na čelu i vratu javljaju se bore, kojih pre toga nije bilo, ili nisu bile tako izražene.

Na licu izbijaju malo-pomalo tamne mrlje, koje su već dobro izražen znak starenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: metro-portal.rtl.hr, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Znate li kad zapravo ŽENE počinju vidljivo STARITI?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.